2e divisie A – Verjongd Wara Genk B wint bij nieuwkomer Leefdaal-Bertem C

Coach Tom Janssen van Wara Genk B mocht in de zomermercado van het bestuur een inspanning doen om te de ploeg verjongen. Door het afhaken van enkele routiniers zocht hij versterking in de breedte voor zijn kern. Hij haalde een vijftal jongeren met ervaring uit de landelijke reeksen. Maar hij kon ook rekenen op Joris Molemans en Michiel Thijs die vanuit het A-team uit Liga B naar het B-team wilden overkomen.

TWEEDE DIVISIE A (m) – WARA GENK B

De thuisploeg uit Leefdaal, neofiet in 2° divisie A, nam met 4-0 een blitzstart. Dat momentum duurde echter niet lang, al stond het team uit Genk toch nog 8-4 in het krijt bij de eerste technische time-out. Bij een 8-9 stand kwamen de Limburgers voor het eerst in de set op voorsprong onder in puls van Leroy Reymen en Ward Mellebeek. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht want via 11-11 ging het naar 15-15. Na de tweede technische onderbreking, 16-15, was het Willem Franssen die samen met wederom Reymen en Mellebeek de Genkies naar de 20-puntengrens brachten. Wara bouwde aan een kleine kloof tot 20-23, maar de thuisploeg wist die na een time-out van coach Van Leemputten en door harde serveerder Leemans te dichten. Bezoekend coach Janssen brak die opslagreeks met een gerichte onderbreking. Franssen bracht op rechts de score op 23-24 en Reymen plaatste vervolgens een killblok op een aanval van thuisspeler Ward Massant.

In de tweede set die dezelfde acteurs tussen de lijnen bracht, kon Wara Genk B uitlopen naar 4-8. De Limburgse middenman Levi Conings kon de gaten in het thuisblok afstraffen en zo de 6-12 op het scorebord brengen. Leefdaal-coach Van Leemputten bracht met Valgaerts een nieuwe setter tussen de lijnen. Thuis- en tribunespeler Sempels zorgde ervoor dat de stand 12-20 werd door een teveel aan “overkill” en “overdreven enthousiasme”. Reymen startte een opslagreeks en wederom Conings, Mellebeek en een sublieme Franssen raasden naar setbal bij 12-24. Een rotatiefout bij de thuisploeg maakte een eind aan de tweede set.

Door Limburgse foutenlast wist de ploeg uit de Voervallei in de derde doorgang uit te lopen tot 5-2. Op aangeven van setter Schils kon receptie-hoek Mellebeek regelmatig de bal in de brievenbus van de lokale blokkers meppen. Franssen wist op rechts de 7-8 te scoren. De teams hielden elkaar door individuele fouten in evenwicht en gingen via 11-12 naar 14-16 bij de tweede technische time-out. Nadat zijn ploegmaats voor 17-20 en 19-22 de opslag in het net of buiten kieperden, kwam middenspeler Ruben Pirotte op positie één en leverde prompt een ace af voor de 19-24. Opposite Reniers wist eindelijk zijn enthousiasme te beheersen en stelde het wedstrijdeinde nog even uit bij 20-24. Na één uur en elf minuten was het Conings die met een blok de thuisverdediging danig in de problemen bracht bij het recupereren van de bal.

Een goede start voor de youngsters van coach Janssen die met het nodige vertrouwen en drie waardevolle punten terug naar Midden-Limburg konden rijden.

Leefdaal-Bertem C – Wara Genk B 0 – 3
Setstanden: 23-25, 12-25, 21-25

Speelden voor Leefdaal-Bertem C: Reniers W., Leemans R., Piron Y., Sempels V., Massant W., Dethier S. en libero Van Aetschot J. Vielen in: Valgaerts R., De Hertogh J.

Speelden voor Wara Genk B: Schils T., Franssen W., Pirotte R., Reymen L., Mellebeek W., Conings L. en libero Thijs M.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.