2°Divisie A – Wara Genk B herfstkampioen ondanks kleine misstap

Vorig weekend stond de laatste wedstrijd van de heenronde voor leider KVCR Wara Genk B op de agenda. Dat was een uitwedstrijd tegen He-voc Hechtel-Eksel. Altijd een moeilijk te bespelen tegenstander in eigen gauw daar in de Limburgse dennenbossen.

2° DIVISIE A (M) – KVC RAC. WARA GENK B

Terwijl de 13-koppige Genkse kern bestaat uit enkel jonge twintigers draaien er bij de thuisploeg al enkele jaren routiniers als Sampermans en Van Asten mee. De He-voc coach Tom Kenens liet in de krant noteren dat de inpassing van zijn nieuwe spelers met onder andere setter Broeckx resultaat begon op te leveren. Tom Janssen, de Wara Genk coach, wilde graag de volle buit mee naar Oost-Limburg nemen om na Nieuwjaar met een paar punten voorsprong aan de terugronde te beginnen. De bezoekers kwamen 0-2 in sets, voor maar de thuisploeg vocht terug nadat de Genkies het vertikten om het af te maken in de derde set. Het werd 2-2 maar in de belle gingen de bezoekers onder impuls van Mitch Leenders lopen met de zege. De mannen van voorzitter Paul Molemans hebben nu maar 4 punten voorsprong op Mendo Booischot C dat nog een inhaalwedstrijd moet afwerken in de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

S1 De wedstrijd startte met een verrassende opstelling van coach Tom Janssen. Het trio Reymen, Molemans en Franssen trokken de wedstrijd opgang voor Genk. Hevoc kwam voor maar Willem Franssen mepte zijn aanval via het blok out voor de 7/8. De Genkse motor sputterde zodat het 10/10 werd. Setter Thibauld Schils kwam aan service en de Ekselse verdediging kreeg de receptie niet meer bij hun passeur Tom Broeckx. Bij TTO2 stonden de bezoekers op 10/16. Kapitein Franssen kwam in de problemen zodat He-voc de kloof verkleinde naar 14/17. Joris Molemans en Leroy Reymen ontbonden hun duivels maar Paesen stelde bij 18/24 de Genkse setwinst nog even uit. Franssen maakte het bij 20/24 af met een knaller die via het blok buiten belandde. (20/25 in 25 minuten)

S2 Het tactisch spelletje van de coaches leverde verschoven rotaties van hun basiszes op. Bij Genk begon hierdoor servicecrack Schils aan service bij de start van set twee. Molemans plantte een bommetje tegen het parket voor de 1/3 maar Jard Claessens bracht zijn team op zijn eentje terug tot 3/3. Terwijl bij Genk de setting minder ging lopen en ook de aanvalsacties in het net strandden liep Hevoc uit tot 14/12. Molemans ging aan het net door een dipje en Genk stond intussen 16/13 in het krijt. Franssen en Schils konden de Genkse trein terug op de sporen brengen. Bij He-voc kwam youngster Bram Janssen in bij 19/23 maar Ruben Pirotte bedankte coach Janssen voor het vertrouwen met een opslagace voor 19/24. Setbal één werd nog door Molemans buiten gewerkt maar Reymen maakte er via het blok van Claessens een eind aan op rechts. (20/25 in 24 minuten)

S3 De derde doorgang liep tot 6/6 gelijkopgaand. Aanvallend ging het bij Genk goed maar verdedigend en serverend werden er fouten gemaakt. TTO1 kwam er bij 8/6 en door aanvallende missers van Franssen en Reymen kon He-voc 10/6 voorkomen. Spirinckx plaatste een opslagace voor de 10/9 maar dan kwam de jarige Karel Van Asten af met een Hechtels plaatsballetje achter het blok. Franssen vond dat het genoeg was en wist tweemaal te scoren via het blok van diezelfde Van Asten tot 12/12. De thuiscoach Kenens nam een onderbreking en verdedigend gingen de Genkies verder door de knieën zodat Hevoc op 15/12 kwam. Opportunist Sampermans legde zijn aanval buiten zodat het 19/18 werd. Hevoc bleef op voorsprong 22/21en na een mislukte Genker aanval was op 24/22 de eerste setbal daar. Genk vocht terug tot 24/24. Reymen was niet outstanding vandaag en mepte uit frustratie eerst zijn service in het net en daarna zijn opposite aanval keihard in het net. (26/24 in 25 minuten)

S4 Hevoc had bloed geroken kregen en wist in een wip naar 6/1 door te stoten. Over en uit dacht elke meegereisde Wara supporter in de tribune. Bij Genk kwam Mitch Leenders in en die plaatste direct een bommetje op links. Bij Genk brachten de gekozen speelvariaties pipe, opposite of midden geen oplossingen voor de problemen. Via 10/3 ging het via 11/6 naar 12/9. Leenders maakte de 15/12 en samen met Franssen vond hij nog wat droog poeder waardoor Genk in het spoor van de thuisploeg bleef. Na de 20/16 was coach Tom Janssen de wanhoop nabij omdat een bijna zekere 0 – 3 matchwinst nu bijna 2 – 2 stond. De Ekselse reus Sampermans wist met zijn service de eerste setbal versieren bij 24/17. Hechtel-Eksel werd nerveus en Janssens, Claessens en Sampermans maakten aanvallende fouten zodat de Genkies terugkwamen tot 24/20. Leenders kon tweemaal scoren via het blok van Janssens en Broeckx. Bij 24/22 kon de jonge Brampie Janssens de set met een middenaanval afmaken. (25/22 in 25 minuten)

S5 In de belle ging het via 1/2 al snel naar 2/5. Van Rafelghem schilderde nog een opslagace op de bordjes terwijl bij He-voc Claessens in de fout ging voor de 2/7. Nadat bij 3/8 van kamp werd gewisseld kwam de thuisploeg terug tot 8/10. Thuisspelers Claessens en Sampermans wilden het voor He-voc te graag afmaken maar gingen daarbij in de fout en brachten zo de 10/13 op het scorebord. Setter Broeckx scoorde met een tweedehandsaanval nog de 11/13 score. Franssen bracht op links met een bommetje de score op 11/14. Het was de goed ingevallen Leenders die de puntjes op de “i “ zette en zijn aanval via een blok van Broeckx en Janssens zag buiten vallen. (11/15 in 16 minuten)

He-voc Hechtel-Eksel – KVC Rac. Wara Genk B 2 – 3             Setstanden: (20/25, 20/25, 26/24, 25/22, 11/15)

He-voc Hechtel-Eksel:

Basis: Broeckx T., Claessens J., Paesen S., De la Haye L., Van Asten K., Sampermans M. Libero: Gielen N.   Ingevallen: Van Dijck R., Janssen B.,Van Heugten B.  Bank: Fonteyn G. , Wuytens S.

KVCR Wara Genk B:

Basis: Spirinckx G., Schils T., Franssen W., Pirotte R., Reymen L., Molemans J.   Libero: Thijs T.     Ingevallen: Van Rafelghem J. , Leenders M., Schraeyen S.    Bank: Naegels S., Janssen T.   Gekwetst: Conings L.