Liga B – Mendo Booischot pakt volle buit tegen Wara Genk

Mendo Booischot nam het zaterdagavond op tegen Wara Genk, negende in de rangschikking. De Booischotse delegatie trok, zij het met een nog steeds gehavende ploeg en slechts twee reservespelers, vol goede moed maar vooral ook op hun hoede naar de Eurosporthal in Genk.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

De bezoekers namen een zwakke start en waren direct op achtervolgen aangewezen. Een combinatie van persoonlijke fouten, opslagmissers, gebrek aan concentratie en misverstanden in de verdediging zorgde ervoor dat ze in de eerste set op geen enkel moment echt in de wedstrijd zaten. Wara Genk won dan ook makkelijk. (8-6, 16-10, 21-14)

In de tweede set kregen we een meer gelijkopgaande wedstrijd met sterke blokkerende acties van Appels en Duwaerts. Een knappe servicereeks van Ruben De Ryck zette Mendo op een zucht van setwinst en Bob Douwen zette de kers op de taart met een listige plaatsbal. (6-8, 13-16, 14-21)

Ook in deel drie kon een collectief sterk spelend Mendo Booischot makkelijk afstand nemen en liep het vlot uit tot 0-6. Dan verloren de bezoekers even hun concentratie en zagen Wara Genk punt per punt naderbij sluipen. Bij 16-16 stonden de bordjes weer in evenwicht. Enkele misverstanden in de Booischotse verdediging zorgden ervoor dat Genk zelfs even op voorsprong kwam. Coach Michel Mariën greep echter in en zette zijn mannen weer op het juiste spoor. Er kwam terug enthousiasme in de ploeg en dat rendeerde. Ward Van Dyck serveerde de Genkse verdediging op een hoopje en het was over en out voor Genk. (3-8, 16-14, 20-21)

In de vierde beurt kregen we ondanks aanhoudende en beledigende spreekkoren vanuit de Genkse kantine een uiterst gemotiveerd Mendo te zien. De bezoekers hielden het hoofd koel en vochten voor elk punt. Ward Van Dyck en Wouter Gijsemans maakten met een fenomenaal blok een einde aan de wedstrijd. Mendo nam verdiend de drie punten mee naar huis. (2-8, 7-16, 16-21)

Wara Genk – Mendo Booischot        1-3
Setstanden: 25-18, 15-25, 25-27, 20-25.

Speelden voor Mendo: Joren Appels, Wouter Gijsemans, Wout Van Dyck, Ward Van Dyck, Ruben Duwaerts, Ruben De Ryck en libero Wout Ponnet. Kwamen in: Pieter Gielen en Bob Douwen.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.