2e divisie A – Wara Genk B neemt moeilijke horde in Nijlen en blijft leider

De spelerskern van coach Tom Janssen is fantastisch gestart in de competitie van tweede divisie A. Met nog maar één nederlaag na zeven speeldagen – tegen virtueel koploper Mendo Booichot C – was de uitwedstrijd vorig weekend in Nijlen een uitdaging voor de jonge bende. FH Nijlen draait al jaren op ervaring bovenaan mee in de landelijke reeks. Vorig seizoen miste de Kempische club maar net de promotie naar eerste divisie. Dus een uitopdracht die met beide handen moest worden aangepakt om in de top van het klassement te blijven staan. Ondanks de grote Limburgse spelersgroep komt elke speler meermaals aan bod om zijn talenten te tonen. Die maken dankbaar gebruik van de geboden kansen en gaat het eens wat minder dan kan een gelijkwaardige vervanger invallen.

TWEEDE DIVISIE A (m) – KVC RACING WARA GENK B

S1 Flamingo’s Heidesmash Nijlen vatte onder impuls van Maarten Sohie de eerste set sterk aan. Nadat de 4-1 voor de thuisploeg op de bordjes stond, kon het trio Levi Conings, Joris Molemans en Leroy Reymen tegen prikken en bij 9-9 was de stand weer in evenwicht. De ervaren Nijlenaars maakten het de verdediging van libero Michiel Thijs niet gemakkelijk. De thuisploeg liep een paar punten uit, maar Wara Genk kwam terug tot 14-14 onder impuls van opposite Leroy Reymen. Bij de Flamingo’s was het opposite Sohie die na de tweede technische onderbreking de gaatjes wist te vinden. Bij een 22-22 stand was het Mitch Leenders die op pass van setter Stef Naegels de jonge bezoekers terug op voorsprong bracht. Nijlen bleef aanklampen maar Reymen bracht de 25-26 op het scorebord. De opslag van Levi Conings bracht de thuisverdedigers in de problemen en middenman Glenn Spirinckx kon de verloren receptie met een tipbal afronden.

S2 Met Reymen aan de opslagpositie kwam de thuisverdediging in de problemen, zodat het al snel 3-5 was. Ook bij Genk werden fouten gemaakt in aanval en verdediging zodat bij 8-7 de eerste technische onderbreking op gang gefloten werd. Ook receptie/hoek Molemans schudde met wat droog poeder mooie punten uit de korte mouw. Tot 15-15 gingen de ploegen gelijkopgaand naar de tweede technische onderbreking. Leenders en Molemans trokken Wara Genk verder richting de setwinst 21-24. Het orgelpunt was een killblok van uitblinker Reymen op een aanval van de ingevallen Hermans.

S3 De derde doorgang kabbelde naar 8-7 en technische onderbreking 1. Sprinckx kon nog eens scoren op finesse en Molemans sloeg nog een geplaatste opslag voor 12-10. Coach Tom Janssen deed een tactische dubbele wissel (Naegels en Reymen uit / Schraeyen en Neyens in) bij 17-12. De thuisploeg nam echter het spel weer over en liep uit door Genkse fouten tot 22-16. Een gewonnen duwbal van Ward Mellebeek op Maarten Sohie en een net- en lijnfout van Nijlen bracht de Genker youngsters terug tot 24-22. Tim Luyten maakte het echter af op links zonder blok.

S4 Thuisspelers Verlinden, Luyten en Van Looy gingen de mist in en bij 0-4 moest Sels al zijn eerste time-out nemen. Spirinckx plaatste in het midden een killblok op Sohie die een schim van de speler uit set één was. De 2-7 op de bordjes werd al snel 5-8 na een middenaanval van Levi Conings zonder blok. Fouten van Genkse spelers zorgden dat Nijlen punten kon sprokkelen tot 11-10. Van 12-11 ging het via 13-14 naar 14-16 en de tweede technische onderbreking. Leenders en een sterke Reymen sleepten de Genkies naar een 15-18. Met Verlinden aan de opslag smolt de 15-20 voorsprong van Wara als sneeuw voor de zon tot 20-21. Hermans ging in de fout voor de 20-22 en Molemans dikte op links aan tot 20-23. Joris Molemans vond het gaatje op links nogmaals en Glenn Spirinckx plaatste op matchpunt een monument van een killblok op de aanval van Sohie.

FH Nijlen – KVC Racing Wara Genk B 1 – 3
Setstanden: 25-27, 21-25, 25-22, 21-25

Speelden voor FH Nijlen: Verlinden J., Van Looy A., Martens S., Sohie M., Verlinden R., Vercammen O. en libero Derboven H. Vielen in: Hermans W., Luyten T. en Hulpiau K.

Speelden voor KVCR Wara Genk B: Naegels S., Molemans J., Spirinckx G. Reymen L. Leenders M., Conings L. en libero Thijs T. Vielen in: Pirotte R., Franssen W., Schraeyen S., Mellebeek W. en Neyens T.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Laisser un commentaire