Liga B – Kapellen wil met goed gevoel de winterstop in

De jongens van Kapellen blijven het goed doen in de reeks. Afgelopen zaterdag klopten ze Waasland Kruibeke met 3-2. Nochtans waren de Waaslanders de voorbije weken erg goed op dreef want zij wonnen vier van hun laatste vijf wedstrijden.

LIGA B (m) – GLOBAL WINERIES KAPELLEN

“We begonnen nochtans niet echt goed aan de wedstrijd”, zegt coach Roy Van Heurck. “We maakten te weinig punten in side-out, terwijl Waasland Kruibeke goed verdedigde en vlot scoorde in de tegenaanval. De tweede beurt verliep andersom. Wellicht ook omdat we beter serveerden. Jammer genoeg kregen we weer een mindere derde set, zoals dat wel meer gebeurt de laatste weken. Telkens loopt het in deel drie iets minder en dat was nu niet anders.”

“De vierde set begon weer evenwichtig. Tot Yannick Sophie aan service verscheen. Hij serveerde sterk en gevarieerd. En met de hulp van een goed blok zette hij een grote kloof op het bord. Dat scenario herhaalde zich in de beslissende vijfde beurt. Tot 8-7 ging het nog gelijk op, maar dan maakten we in dezelfde rotatie opnieuw de kloof. Daar waar we het de week voordien in Amigos niet konden afmaken, lukte dat nu wel.”

Vijf op zes

“Waasland Kruibeke was inderdaad aan een goede reeks bezig, maar voor ons is het ook al onze vijfde overwinning uit de laatste zes wedstrijden. Alleen bij GEA Happel Amigos moesten we dus nipt de punten aan de thuisploeg laten. Waasland Kruibeke is qua trainingsuren overigens een ploeg die vergelijkbaar is met Kapellen. Ik wist dat het dus alle kanten uit kon in deze wedstrijd. Uiteraard ben ik blij dat we de twee punten thuis konden houden. Hopelijk kunnen we volgende week tegen Mendo Booischot onze mooie reeks verder zetten, zodat we met een goed gevoel de winterstop kunnen induiken.”

Global Wineries Kapellen – Gimm-e Waasland Kruibeke         3-2
Setstanden: 20-25, 25-17, 22-25, 25-11, 15-10.

Kapellen Liga B m
Spelverdeler Yannick Sophie (9) serveerde, met de hulp van een sterke voorlijn, een grote kloof op het bord in de vierde set. FOTO PDW

Ce message est également disponible en : Néerlandais

Check Also

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Ce message est également disponible en : Néerlandais

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

Laisser un commentaire