Liga B – Derde zege brengt Mendo Booischot op gedeelde vierde plaats

Zaterdagavond was Waasland Kruibeke te gast in sporthal De Lichten in Booischot. De bezoekers hadden, ondanks een resem nieuwkomers in de ploeg, een geslaagde seizoensstart achter de rug en draait het mee aan de top. Mendo Booischot kende een eerder aarzelend begin. In de bekerwedstrijd tegen Lindemans Aalst eerder deze week had de thuisploeg echter voldoende vertrouwen getankt.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

De wedstrijd begon gelijkopgaand en de supporters kregen enkele prachtige rally’s te zien. Wout Van Dyck bediende zijn ploegmaats op hun wenken en die mepten de Waaslandse verdediging op een hoopje. Via 8-6 en 16-11 zaten de mannen van Mendo Booischot duidelijk goed in de match.

Ook in de tweede set kon het publiek genieten van hoogstaand volleybal. Bij de thuisploeg lukte alles, waardoor ze vrij makkelijk uitliep via 16-9 en 22-14. En aan het overwicht van Mendo kwam maar geen einde, want het beheerste ook de derde beurt met onder andere enkele knap geplaatste opslagen. De bezoekers stapelden de fouten zich op waardoor Mendo uiteindelijk naar 19-15 uitliep.

Waasland Kruibeke vocht nog terug tot 20-19, maar moest de wet van de sterkste ondergaan. De Waaslanders keken lijdzaam toe hoe Wouter Gijsemans de kers op de taart zette en de matchbal binnen de driemeterlijn keilde.

Mendo Booischot – Waasland Kruibeke 3-0
Setstanden: 25-21, 25-17, 25-23.

Speelden voor Mendo: Joren Appels, Wouter Gijsemans, Wout Van Dyck, Bob Douwen, Ruben Duwaerts, Jonas Glassée en libero Wout Ponnet. Vielen in: Ruben De Ryck en Pieter Gielen.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.