2e divisie B – Derbysfeer tussen Volmar Ekeren en Sveka Schoten zorgt voor zenuwachtig begin

Met de partij tussen Volmar Ekeren en Sveka Schoten stond er afgelopen weekend een leuke derby op het programma in tweede divisie B. De nieuwkomer in de reeks haalde het met 0-3, maar Sveka Schoten had niet veel overschot.

TWEEDE DIVISIE B (m) – SVEKA SCHOTEN

“Het was de kortste verplaatsing van het seizoen en dat deed de derbygemoederen oplopen”, zegt trainer Roy Van Heurck. “Veel spelers kennen elkaar goed en hebben in het verleden nog samen gespeeld. Dat zorgde voor een zenuwachtig begin. We kregen volop kansen om uit te lopen, maar die lieten we onbenut. Zo kende de eerste set nog een spannend slot.”

“In deel twee maakten we de rally’s beter af, maar opnieuw maakten we te veel fouten om een grotere kloof uit te bouwen. Hetzelfde scenario ontwikkelde zich in de derde set. We liepen wel uit naar 2-8, maar opnieuw zorgden fouten langs onze kant ervoor dat Volmar enigszins in het spoor kon blijven. Gelukkig stonden in de slotfase de broertjes Van Dijck op om het verschil te maken. Op dat moment bewezen we dat Sveka Schoten meer kracht in huis had.”

Na drie speeldagen is Sveka Schoten de enige ploeg die nog het maximum van de punten telt. Ook Kruikenburg Ternat, tegenstander van volgende week, heeft nog het maximum, al heeft dat nog maar één match achter de kiezen.”

“Tja, geen idee hoe we dat moeten inschatten. We speelden overigens ook al tegen Topsport School Vilvoorde. Geen commentaar naar die jongens toe, want die zijn nog erg jong, maar dat is geen referentie. Ik denk dat we pas zullen weten waar we staan als we ploegen zoals Leefdaal Bertem A en Hellvoc tegenkomen. Dat zijn de ploegen die volgens mij de toon zullen zetten. Maar we zijn nog maar drie speeldagen ver. Er moet niks dit seizoen en we zien wel wat er komt.”

Volmar Ekeren – Sveka Schoten      0-3
Setstanden: 24-26, 22-25, 19-25.

Sveka Schoten – Kruikenburg Ternat
Zaterdag 15 oktober 2016 – 20.00u.
Sporthal De Zeurt, Schoten.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire