2e divisie B – Sveka Schoten heeft handel vol met HZ’93 Hofstade-Zemst

Sveka Schoten 1 bewijst al een heel seizoen dat het een ploeg is om rekening mee te houden. Om hun plaats in de top drie te behouden, moeten ze wel de 3 volgende wedstrijden winnen. Te beginnen, afgelopen zaterdag, met de wedstrijd tegen HZ’ 93.

TWEEDE DIVISIE B (m) – SVEKA SCHOTEN

Coach Roy Van Heurck moest voor de wedstrijd al wijzigingen aanbrengen door de afwezigheid van Block en Somers. De voorwedstrijd ging echter nog gemakkelijk naar de thuisploeg met 3-0 (setstanden 25-13, 25-17, 15-11).

In de hoofdwedstrijd startte Sveka Schoten in set 1 met een lichte voorsprong en bouwde deze rustig uit. Ondanks het feit dat Sveka de voorsprong behield, bracht het niet het volleybal wat de supporters gewoon zijn.

Set 2 begon opnieuw goed voor de thuisploeg. Verhulst startte met een service en Schoten kon al snel een vijftal punten uitlopen. Tussen de eerste en de tweede opgelegde time-out was het echter HZ’93 dat de beste kansen kreeg en ook afmaakte. De bezoekers bewaarden hun service, kwamen langs zij en gingen zowaar ook over Schoten. Sveka Schoten probeerde nog terug te vechten, maar dat was te laat om het tij nog te keren. HZ’93 nam deze set verdiend voor zijn rekening.

Het was in de derde beurt de verdienste van een moeizaam zwoegend Schoten dat het HZ’ 93 niet liet uitlopen. De bezoekers gaven na de eerste technische onderbreking even een verslagen indruk, maar na de tweede opgelegde time-out kwam de bezoekende scoremachine weer op gang. Gezien de grote kloof, kwam de thuisploeg echter niet meer in gevaar.

Beide ploegen, die regelmatig in de fout gingen, lieten elkaar niet los in de vierde beurt. Ook al aasde Sveka Schoten gretig op de drie punten. Geen van beide ploegen slaagde erin een kloof te maken en te behouden. Wat een waanzinnige thriller opleverde op het einde van deze wedstrijd. Met 23-23 op de teller en Schoten aan service werd Verhulst door het publiek aangepakt voor een vermeende toetsfout. De scheidrechter constateerde echter een fout in het blok van HZ’ 93 en zo werd het 24-23 en matchbal voor de thuisploeg. Tot groot ongenoegen van de bezoekers en de logische gele kaart kwam dan ook niet onverwacht. Het publiek nam de arbitrage ondertussen zwaar op de korrel.

Op het veld stonden de zenuwen strak gespannen. Beide ploegen streden op het scherp van de snee voor het punt. De twijfelachtige beslissingen – bal binnen of buiten – en de daarme gepaarde gaande protesten volgden elkaar in sneltempo op. Het was uiteindelijk Hofstade-Zemst van de situatie profiteerde om de gelijkmaker op het bord te prikken.

De beslissende tiebreak werd er één waarin de fouten mekaar opstapelden langs beide kanten. Het was Sveka dat in de slotfase het laken naar zich toe trok en daarmee zijn tweede plaats verstevigde.

Sveka Schoten – HZ’ 93 Hofstade-Zemst              3-2
Setstanden: 25-21, 18-25, 25-19, 25-27, 15-13.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire