2e divisie B – Hellvoc houdt stand in topper en blijft leider

De wedstrijd van afgelopen zaterdag tussen Kruikenburg Ternat en Hellvoc had alle ingrediënten van een echte topper. Veel supporters, veel ambiance en twee ploegen die op hoog niveau acteerden. De bezoekers trokken na vijf sets de zege naar zich toe, waardoor Hellvoc, Mortsel en Sveka Schoten samen op kop komen in de reeks.

TWEEDE DIVISIE B (m) – HELLVOC

“We openden de match perfect en trokken nog stevig door in de tweede beurt”, zegt trainer Peter Bierinckx. “Door eigen fouten konden we de gelijkmaker echter niet ontlopen. Geen nood, want in de derde beurt liepen we 9-20 uit, maar dan begonnen we weer te prutsen. Niet om aan te zien. Plots sloeg alles tegen en er sloop twijfel in de ploeg. We wonnen de set nog, maar we hadden Kruikenburg ondertussen weer in de match geholpen. En dat begon in de vierde set ook nog eens goed te blokkeren. Ik dacht dat we eraan waren voor de moeite toen de thuisploeg in de beslissende vijfde set opende via 4-1. Mijn wisselspelers reden het gat echter dicht en we draaiden van kant met 5-8. Dat gaf ons opnieuw vleugels.”

“Mentaal vond ik het een zware wedstrijd en ik was na afloop uitgeput. De jongens hebben veel informatie meegekregen. Dat kost me veel energie, maar dat is ook mijn job. Dit is alvast een leuke overwinning. Als je gaat winnen op het veld van Leefdaal-Bertem A en Kruikenburg Ternat, dan moet je blij zijn, ook al laat je dan misschien telkens een punt liggen. Als we goed zijn, dan kunnen we iedereen aan. Maar deze groep is nog jong en dan is het niet evident om elke week diezelfde stabiliteit te brengen. Ik zie de jongens groeien en als trainer ben ik trots als ik zie waar ze vandaan komen. Maar het zou fout zijn om nu te gaan zweven. Binnenkort begint de examenperiode. Let maar op, we zullen nog wel eens een rammeling krijgen.”

“Laten we het dus vooral van week tot week bekijken. Dit weekend nemen we het zaterdag op tegen Volmar, maandag spelen we dan tegen Sveka Schoten. Als we dat tweeluik goed doorkomen en onze rechtstreekse concurrenten kunnen elkaar onderling het leven zuur maken, dan doen we misschien een goede zaak. Maar dat bekijken we volgende week dan wel weer.”

Kruikenburg Ternat – Hellvoc       2-3
Setstanden: 16-25, 25-21, 22-25, 25-22, 10-15.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.