Jeugd – Meisjes U17 bezorgen WeGi mooi kerstcadeau

Afgelopen zondag waren in een afgeladen Brulens sporthal in Gierle alle ingrediënten aanwezig voor een echte topwedstrijd. Veel enthousiaste supporters en met WeGi Lille en Zandhoven twee provinciale topteams bij de meisjes U17. De inzet was een plaats in de halve finale van de Beker van Antwerpen.

JEUGD MEISJES U17 – WEGI LILLE

In de eerste set was Zandhoven sterk begonnen. De bezoekers namen een voorsprong en leken die niet meer af te geven. Tot de meisjes van WeGi terugvochten en eerder onverhoopt nog op 1-0 kwamen.

De thuisploeg ging door op haar elan in deel twee. Een bij momenten stevig aanvallend Zandhoven werd goed opgevangen, terwijl WeGi vlot tegen prikte. Aan het einde van deze tweede set trokken de meisjes uit groot Lille alweer aan het langste eind.

De vermoeidheid leek WeGi parten te spelen in de derde beurt, want het ging iets te snel achterover leunen. Zandhoven bleef op hoog niveau acteren en profiteerde om de aansluiting op het bord te zetten.

WeGi moest in de vierde set weer een tandje bijsteken en het bracht enkele frisse spelers in. Met succes, want met meer opslagdruk, een gevarieerd aanvalsspel en een goed blok nam de thuisploeg de touwtjes weer in handen. Zo dwongen de meisjes uit Lille een onklopbaar gewaand Zandhoven op de knieën en pakten ze verdiend een ticket voor de halve finales van de Antwerpse Beker.

Omdat ze zich vorige zaterdag ook al plaatsten voor de halve finales van de Beker van Turnhout – 0-3 winst bij VC Zoersel – zorgden de meisjes voor een mooie afsluiter van 2015.

Kwartfinale Beker van Antwerpen MU17
WeGi Groot Lille – VBC Zandhoven 3-1

De meisjes U17 van WeGi Lille plaatsten zich voor halve finales van de Beker van Antwerpen en van Turnhout.
De meisjes U17 van WeGi Lille plaatsten zich voor halve finales van de Beker van Antwerpen en van Turnhout.

Ce message est également disponible en : Néerlandais

Check Also

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Ce message est également disponible en : Néerlandais

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

Laisser un commentaire