JEUGD – Meisjes Amigos domineren opnieuw Champions League

Het moment van goede voornemens is nog maar net voorbij of de MU17 en MU19 meisjes mochten al meteen de daad bij het woord voegen in de Kerstmanche van de Jeugd Champions League, een toptornooi met de beste Vlaamse Teams.

En de meisjes van Amigos Zoersel waren meteen op de afspraak. Nadat zowel de MU17 en MU19 al de herfstmanche hadden gewonnen, keerden ze ook nu weer huiswaarts met een eerste plaats.

MU19

De selectie van de MU19 werd ingedeeld in een zware groep met VDK Gent, Govok Gooik en Vers Fruitsap Fixit Kalmthout. Ronkende namen in het jeugd- en seniorenvolleybal met een clubs met een kwalitatieve jeugdwerking. In de eerste wedstrijd tegen VDK Gent nam Amigos-Van Pelt vrij gemakkelijk afstand met 2-0 (25-21, 25-22). Daarna volgde Gooik en Amigos Zoersel moest serieus werken. De eerste set verloren de meisjes met 19-25, maar dan sloeg de turbo aan met winst in set 2 (25-13) en winst in de tiebreak (15-13). In de laatste kwalificatie-opdracht ging Fixit voor de bijl met 2-0 (25-16, 25-16), ook al kwam Fixit in de tweede set van 7-17 nog terug tot 16-17.

In de halve finale werd Mendo met 2-0 (25-19, 25-21) opzij gezet. Zo volgde er een replay van de finale van de herfstmanche tussen Amigos Zoersel en VHL Leuven. Een match die constant alle richtingen uit kon, maar de meisjes van Amigos haalden het opnieuw met 2-0 (25-19, 25-20).

Het trainersduo Robin Blondeel / Jeroen Rymen leidden zo hun team naar een welverdiende winst en zetten de Champions League teller op 200 punten, nog steeds het maximum.

Aline Vervekken, Luna Van Peer, Ellen De Roeck, Alexandra De Weerdt, Emma Verschraegen, Lisse Ruysink, Margot Heylen, Lauren Soontjes, Julie Raats, Nina Duijsters, Annelies Verbelen, Dorien Van Steenvoort, Anse Van Mirlo en Lise Van den Broeck. Trainers Jeroen Rymen (links) en Robin Blondeel (rechts).

MU17

Ook de MU17 van Amigos Zoersel verdedigden hun koppositie, deze keer in Vlamertinge. Onder leiding van Jeroen Rymen en Fons Anthonis ging de dag van start tegen VHL Leuven (met enkele bekende gezichten van de dag voordien uit de MU19-manche). Amigos was meteen wakker en blikte VHL Leuven in met 2-0 (25-15, 25-12). In de tweede wedstrijd stond Roeselare te wachten, een te duchten blok met een torenhoog gestaltevoordeel. Toch verliep de eerste set vrij vlot (25-14), maar in deel twee bewees Roeselare dat het ook uit het betere volleybalhout gesneden is. In een bloedstollend slot bleef een mentaal sterk Amigos Zoersel overeind en haalde het de buit binnen met 28-26. Helemaal opgewarmd werd Lendelede het volgende slachtoffer (25-9, 25-22).

De halve finale was een heruitgave van de finale van de herfstvakantie, maar tegenstrever Mendo werd met 2-0 verslagen (26-24, 25-15). In de finale stond oude bekende Roeselare weer te wachten. In een goed gevulde sporthal, waar het merendeel van de West-Vlaamse supporters zich achter Roeselare schaarden, moest Amigos Zoersel in de eerste set even bekomen (21-25). Nadien toonde het opnieuw zijn mentale weerbaarheid en technische klasse. Roeselare moest in set 2 plooien met 25-18. In de beslissende tiebreak werd Roeselare direct bij de keel gegrepen met een zware opslagreeks en daarvan herstelde het niet meer. Winst en eindzege ging opnieuw naar Amigos met 15-8.

Ook de MU17 van Amigos Zoersel hebben dus het maximum van 200 punten op het Champions League-rapport. Over alle manches heen zijn zowel de MU17 als de MU19 nog steeds ongeslagen.

Aline Vervekken, Luna Van Peer, Anse Van Mirlo, Jade Vanderhallen, Maxime Scheers, Annelies Verbelen, Lise Van den Broeck, Nina Duijsters, Morane Moorkens, Dorien Van Steenvoort, Britt Switsers, Selena Vandenbroeck en Julie Raats. Trainers Jeroen Rymen (links) en Fons Anthonis (rechts).

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire