1e divisie B – Hellvoc moet hopen op mirakel

Hellvoc legt zich nog niet neer bij de degradatie, maar beseft dat het na het 0-3-verlies thuis tegen Moorslede bijzonder moeilijk wordt om zich te handhaven in de reeks. Na één jaar dreigt het spreekwoordelijke ticketje-retour.

EERSTE DIVISIE B (m) – HELLVOC HEMIKSEM-SCHELLE

« Zowel in de eerste als de tweede set liep een aanvallend sterk Moorslede snel uit en dat konden we niet goedmaken », zegt trainer Zoltan Magyar. « In deel drie bouwden we zelf een voorsprong op van een zestal punten, maar we konden het niet omzetten in setwinst. De jongens bleven weliswaar vechten en toonden een positieve mentaliteit, maar we kwamen vaak erg moeilijk tot scoren. De enige conclusie die we op twee speeldagen van het einde kunnen nemen, is dat we te licht zijn voor deze reeks. In de resterende matchen tegen Zomergem en Stekene/Sint-Gillis-Waas is het hopen op een mirakel. Jammer genoeg komen die niet vaak voor. »

Twee schamele punten

« De heenronde viel reuze mee en toen behaalden we 14 punten. De tegenstanders kenden ons nog niet en als nieuwkomer konden we regelmatig verrassen. We wisten dat we het met deze ploeg enorm moeilijk zouden krijgen, maar na die heenronde waren we hoopvol gestemd. Nu zijn die ploegen allemaal beter voorbereid en weten ze dat we aanvallend beperkt zijn. In de terugronde stokt de teller dan ook op slechts 2 punten. Jammer, maar niks aan te doen. »

Positief signaal

« Ja, ik ga volgend jaar verder met Hellvoc, want deze ploeg verdient beter. Het is een positief signaal dat deze groep ook wil samenblijven. Ze heeft nu een jaar samengespeeld en daar komen we misschien sterker uit. Degraderen we opnieuw naar tweede divisie, dan mogen we volgend jaar weer naar de top mikken en dat zal iedereen goed doen. Wie weet zit er dan zelfs misschien opnieuw promotie in. »

Hellvoc Hemiksem-Schelle – Doskom Moorslede 0-3
Setstanden: 21-25, 13-25, 21-25.

Ce message est également disponible en : Néerlandais

Check Also

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Ce message est également disponible en : Néerlandais

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

Laisser un commentaire