2e divisie B – Hellvoc maakt werk van visie op lange termijn

De afgelopen jaren heeft Hellvoc steevast een aantal toptalenten moeten laten gaan. Vooral omwille van het gebrek om met Hellvoc te kunnen doorgroeien naar de subtop (Liga B, 1e nationale). Om die sprong toch te kunnen maken, keren Yentl Van der Aa en Steven Van Reeth (Liga B, Zoersel), Thomas Van Reeth (1e nationale, M-Siks Blaasveld en voordien Liga A, Haasrode) en Iggy Amelinckx (1e nationale, Lint) als ex-jeugdspelers van Hellvoc volgend seizoen terug.

TWEEDE DIVISIE B (m) – HELLVOC

Samen met trainer-coach Peter Bierinckx, en assistent-coach Stanny Addiers wordt er verder gesmeed aan het langetermijnplan om van Hellvoc een subtopper te maken waar de talentvolle jeugd kan doorgroeien. Ze krijgen daarbij nog de hulp van Mattias Coeck (Liga B, Kapellen) die na enkele jaren ook terugkeert naar de club uit de Rupelstreek.

“Moesten we in het verleden de kans gehad hebben om 1e nationale of Liga B aan te bieden aan onze jeugd, dan hadden we daar nu gestaan met deze groep. Maar het is anders gelopen”, zegt Mark Van Nierop, voorzitter van Hellvoc. “We hebben ongelofelijke talenten die ontwikkeld worden en bieden hen een goede omkadering, maar de toekomstvisie ontbrak aan het verhaal. We hebben naar het voorbeeld van Mendo Booischot, Amigos Zoersel en Zandhoven een ploeg nodig in een reeks die een sportief eindpunt kan zijn voor velen. Dat hopen we in de toekomst te kunnen bieden.”

“Laten we wel wezen dat we met het aantreden van onze oud-jeugdspelers er nog niet zijn, maar laat het een basis zijn en het vooral ademruimte geven naar de opvolgreeksen”, vult Van Nierop aan. “We kunnen nu kijken naar de doorstroming en proberen ervoor te zorgen dat het volleybal een toekomst heeft in onze club. We hebben ook een ploeg op titelkoers in tweede provinciale. Laten we volgend jaar in de topreeks, die eerste provinciale in Antwerpen blijft, een goed team uitbouwen met jong talent. Aan de jongenszijde hebben we volgend jaar maar liefst 29 U13 spelers. We moeten hen alle kansen kunnen bieden.”

Dat het geen eenvoudige klus wordt, daar zijn ze het bij Hellvoc wel over eens.

“Het blijft inpassen van spelers in een bestaande kern,” vult Bierinckx aan, “maar met het talent dat staat te trappelen is het wel een verhaal van nu of nooit. Voor de supporters zal het leuk zijn om te zien dat spelers van onder de kerktoren wel degelijk tot grootse dingen in staat zijn. Voor de jeugd wordt de uitdaging groot, maar fair. Zaak voor hen om het vuur aan de schenen van de ‘oudjes’ te leggen. Zolang de omkadering maar goed zit, komt dat allemaal in orde.”

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire