WeGi Lille trekt nieuw blik getalenteerde jeugd open

WeGi Groot Lille is niet de club die zich op hoog niveau met klinkende resultaten in de kijker speelt. Maar de jeugdwerking is wel al enkele jaren absolute top.

JEUGD IN DE KIJKER – WEGI GROOT LILLE U11

De huidige generatie jongens U11 van WeGi Lille is al een tijdje goed op dreef. Vorig seizoen speelden deze jongens kampioen in de gewestelijke reeks. Nochtans waren ze allemaal pas net met volleybal begonnen en deelden ze hun liefde nog met onder andere voetbal. En toch waren ze een heel seizoen niet te kloppen.

Dit jaar treden de jongens aan in de provinciale reeks U11, maar die stap hogerop lijkt hen niet te deren. Na zes speeldagen blijven ze ongeslagen het klassement aanvoeren. Vorig weekend moesten de jongens van WeGi op bezoek bij eerste achtervolger Amigos Zoersel.

Voor zo’n 150 toeschouwers had de confrontatie alle ingrediënten voor een echte topwedstrijd. De eerste set kende aanvankelijk een evenwichtige strijd. De bezoekers konden pas naar het einde toe een definitieve kloof slaan. In de tweede set stak Amigos een tandje bij en werd het zowaar nog spannender, maar alweer toonde WeGi zich in de slotfase de sterkste.

Wie houdt WeGi U11 van de titel

Over en uit zou je dan denken, maar dat was zonder Amigos Zoersel gerekend. In de derde set knokte de thuisploeg zich weer in de match en prikte ze verdiend de aansluiting op het bord. WeGi Lille koos in set vier voor enkele tactische ingrepen en slimme wissels. Dankzij een sterke bank ging WeGi als een pletwals over Amigos Zoersel heen. De thuisploeg moest harde cijfers incasseren.

De jongens U11 van WeGi Lille staan hiermee afgetekend aan de leiding met 18 op 18. Ze tellen al negen punten voor op de tweede in de stand, Amigos Zoersel dat weliswaar een wedstrijd minder gespeeld heeft. De vraag die zich echter stelt is wie deze jongste generatie WeGi-jongens van een nieuwe titel kan houden.

Amigos Zoersel – WeGi Groot Lille 1-3
Setstanden: 18-25, 22-25, 25-20, 8-25.

WeGi Lille U11
De jongens U11 van WeGi Lille voeren na zes speeldagen ongeslagen het klassement aan. Wie houdt hen van de titel?

Ce message est également disponible en : Néerlandais

Check Also

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Ce message est également disponible en : Néerlandais

2e divisie – Volmar Ekeren pakt gouden punten tegen gehavend Mortsel

Volmar Ekeren deed afgelopen wekend een goede zaak door Mortsel met 3-1 terug te wijzen. …

Laisser un commentaire