Liga B – “Promotie is belangrijkste doelstelling”

Mortsel won zaterdag met 3-2 de topper tegen VST Lions Turnhout, maar in de strijd voor de titel schiet het daar weinig mee op. De kloof met leider Turnhout bedraagt nog steeds drie punten. Met nog twee speeldagen te gaan moet Mortsel al hopen op anderhalve misstap en die kans lijkt klein.

LIGA B (v) – MORTSEL

“Het was een mooie en spannende topper, waar de supporters echt van konden genieten”, zegt trainer Cristina Moga. “Turnhout begon erg sterk aan de match en aanvankelijk hadden we geen verhaal. We moesten tot het einde van de eerste set wachten om het juiste ritme te vinden. In de tweede en derde set konden we bevestigen, al kon het in een spannende slotfase telkens alle kanten uit. In de vierde set kwamen we 7-3, maar die voorsprong gaven we jammer genoeg uit handen. Via 12-16 kwamen we bij 23-23 weer langszij. Enkele kleine foutjes werden ons echter fataal. De beslissende vijfde set was een ware overrompeling. Eenrichtingsverkeer. Voor mij leuk om naar te kijken, maar van een wedstrijd was dan geen sprake meer.”

Mortsel moet nu hopen dat VST Lions Turnhout nog ergens steken laat vallen, als het nog aanspraak wil maken op de titel. Het zou kunnen, want met een verplaatsing naar Yvoir (derde in de stand) en een bezoek van Lendelede (zesde in de stand) hebben de lions niet meteen een gemakkelijk programma voor de boeg.

“We kunnen de titelstrijd niet meer naar onze hand zetten, maar ik kijk ook niet meteen naar de titel. Ons doel is promotie naar Liga A en dan is een tweede of een derde plaats voldoende. We hebben genoeg aan drie punten in de laatste twee matchen om Yvoir en As, die op vier punten volgen, achter ons te houden. Met een bezoek van Fixit Kalmthout volgende week en een uitwedstrijd bij het puntenloze Barbar Girls op slotspeeldag moet dat lukken. Al wordt het tegen Fixit Kalmthout, mijn ex-ploeg zeker niet gemakkelijk. In het klassement gaapt een kloof van meer dan twintig punten, maar het zal zich tegen Mortsel dubbel willen plooien om te stunten.”

Mortsel – VST Lions Turnhout       3-2
Setstanden: 19-25, 26-24, 25-23, 23-25, 15-3.

Ce message est également disponible en : Néerlandais

Check Also

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Ce message est également disponible en : Néerlandais

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

Laisser un commentaire