Liga B – VST Lions Turnhout op een zucht van een prachtig seizoen

Net als twee weken terug in Gembloux, moest VST Lions Turnhout weer een punt laten aan de tegenstander. Het blijft evenwel leider in de voorlopige tussenstand met vier punten voorsprong op eerste achtervolger Mortsel, de tegenstander van volgend weekend.

LIGA B (v) – VST LIONS TURNHOUT

“Ik ben uiteindelijk blij met de twee punten en onze achttiende zege van het seizoen”, zegt trainer Jeroen Rymen. “Verschillende meisjes waren de voorbije week op schoolreis en hebben haast niet getraind. We wisten dus dat het tegen Oudenaarde een moeilijke partij kon worden. De eerste en de vierde set verloren we, maar ik heb er niet meteen een verklaring voor. Oudenaarde verdedigde weliswaar goed en enkele kleine foutjes deden ons de das om. De resultaten in de andere sets spreken echter voor zich en waren duidelijk voor ons. Het niveau was dus niet constant, maar dat is gezien de omstandigheden te begrijpen.”

“Deze week zijn we weer volledig op training en kunnen we ons optimaal voorbereiden op de topper in Mortsel. Met vier punten voorsprong zitten we in een goede uitgangspositie, maar we zijn er nog niet. Nadien trekken we nog naar Yvoir en op de slotdag ontvangen we Lendelede, twee ploegen uit de top vijf. Geen gemakkelijk parcours dus, al maakt dat in principe niet veel uit. We moeten gewoon telkens weer proberen zo fit mogelijk aan de start te verschijnen en ons niveau halen. En dan zien we wel wat de tegenstander daar tegenover kan stellen.”

De druk zal in de topper eerder bij Mortsel liggen. Bij verlies kan het een kruis maken over de titel. Pakt VST Lions Turnhout de drie punten, dan is het meteen kampioen.

“Wij moeten niks”, gaat Jeroen Rymen verder, “maar het spreekt voor zich dat we liever eerste dan tweede eindigen. Na afloop zullen we kunnen terugblikken op een ‘mooi’ of een ‘prachtig’ seizoen. Ik bedoel dat het sowieso een geslaagd en mooi jaar is geweest, ongeacht wat er in de laatste matchen gebeurt. De titel zou prachtig zijn. We hebben er hard voor gevochten. We trekken in ieder geval met vertrouwen naar Mortsel en mogelijk kan de vorm van de dag wel eens bepalend zijn.”

VST Lions Turnhout – Forza Oudenaarde 3-2
Setstanden: 21-25, 25-16, 25-12, 22-25, 15-10.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire