[Liga B] Mortsel hoopt goede periode in te zetten

Vorige week, na de verloren bekerpartij tegen Barbar Girls, was trainer Jean-Pierre De Meirsman niet te spreken. Zijn ploeg had in de Beker van België kansen gekregen om te stunten tegen een ploeg uit Liga A, maar enkele twijfelachtige beslissingen ontnamen een gehavend Mortsel de openingsset. Afgelopen zaterdag kon het op het veld van Haasrode-Leuven weer opstaan en alle frustraties van zich afspelen.

LIGA B (v) – VC MORTSEL

“Tegen Barbar Girls zat het allemaal tegen”, zegt Jean-Pierre De Meirsman . “Onze blessureboeg puilt uit en als je dan ziet wat de scheidsrechter in de eerste set allemaal uithaalde … De eerste set eindigde op 30-32, terwijl die al lang afgelopen had moeten zijn in ons voordeel. Eerst volgde hij de tweede arbiter, daarna ging hij hem overrulen. Ja zeg, het is het één of het ander, maar niet de ene keer wel en de andere keer niet.”

“In de tweede set hebben we de bezoekers in alle geledingen overklast. Pakken we die eerste set en wordt het 2-0, dan zie ik Barbar na die pandoering niet meer terugkomen. Tja, nu liep het anders. Zowel in de derde als de vierde set misten we onze start en gooiden we nogal snel de handdoek. De fut was er wat uit. Spijtig want de eerste twee sets waren erg goed, maar we werden koud gepakt en daar kan je niks meer aan doen.”

Beker van België
Mortsel – Barbar Girls           1-3
Setstanden: 30-32, 25-8, 14-25, 12-25.

Eerste set cruciaal

Goed nieuws was er dan weer na de partij tegen Haasrode-Leuven afgelopen zaterdag. Een moeilijke verplaatsing die Morstel echter met 0-3 verteerde.

« Het liep, gezien de omstandigheden, eigenlijk verrassend goed. Ik had vooraf gehoopt op een goede match en misschien een puntje te rapen. Het werden er uiteindelijk drie, maar het mag al eens meezitten. Het was een dubbeltje op zijn kant in de openingsset, maar die bleek uiteindelijk ook cruciaal. Die heeft ons het vertrouwen gegeven om ook de rest van de partij in handen te houden. »

« De geblesseerden keren stilaan terug. Enkele onder hen zijn al aan het meetrainen. Ze zijn nog niet helemaal top, maar het feit dat ze er opnieuw bij zijn, geeft al een goed gevoel. Ik hoop dat we nu aan een goede periode kunnen beginnen, want al die blessures, dat kan je niet blijven opvangen. »

Competitie
Haasrode-Leuven – Mortsel           0-3
Setstanden: 24-26, 21-25, 21-25.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire