Liga B – Mendo Booischot legt nummer twee vuur aan de schenen

Mendo Booischot leed op vrijdagavond een ongelukkige 3-2 nederlaag in Zoersel (23-25, 19-25, 25-19, 25-17, 15-11). Zondag kwam het nog een tweede maal in actie met een thuiswedstrijd tegen Lendelede, tweede in de stand. Blessures blijven Mendo Booischot echter achtervolgen. Het moet zich al enkele wedstrijden redden met acht spelers en één libero. En die beperkte wisselmogelijkheden zouden Mendo ook tegen Lendelede zuur opbreken.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

In de eerste set lieten beide ploegen elkaar niet los (7-8 en 16-15). Pas na de tweede technische time-out kon de thuisploeg een voorsprong van vier punten uitbouwen (20-16) met stevige opslagdruk van Joren Appels. Joppe Paulides van Lendelede werkte deze achterstand volledig weg en bracht zijn ploeg terug langszij (21-21). De ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe, tot de bezoekers op 24-23 een vierde contact maakten.

De tweede set ging gelijk op tot Ruben De Rijck de thuisploeg van 5-5 naar 8-5 serveerde. Die voorsprong smolt als sneeuw voor de zon na een opeenstapeling van misverstanden. De bezoekers namen het initiatief over en snelden naar 13-16. Met een knappe invalbeurt van Jonas Glassée en opslagdruk kwam Mendo bij 19-19 weer langszij. Lendelede dook bij 22-21 in een time-out om de troepen tot de orde te roepen. Met succes, want Lendelede bracht met het kleinste verschil de stand weer in evenwicht.

Mendo startte opnieuw sterk in de derde set. Lendelede kwam niet tot scoren en kon enkel profiteren van enkele opslagmissers van de thuisploeg (8-4). Daar waren het Duwaerts, Douwen en De Rijck die elkaar afwisselden in aanval. Maar het was lastig om dat hoge tempo aan te houden, temeer omdat Mendo zwaar onder vuur kwam liggen door opposite Thomas Vandenberghe, die de achterstand omboog naar 13-14. Mendo plooide niet en via 19-17 en 23-21 leek de 2-1 in de maak. De bezoekers counterden echter op het juiste moment.

Het gaf Lendelede vleugels, want via 5-8 en 7-16 leek de thuisploeg even de pedalen kwijt. Mendo spartelde nog tegen tot 15-19. Nadien was de pijp uit en moest het de sterkere erkennen in Lendelede.

Mendo Booischot – Lendelede         1-3
Setstanden: 25-23, 23-25, 23-25, 18-25.

Speelden voor Mendo: Ruben Duwaerts, Bob Douwen, Wouter Gijsemans, Joren Appels, Wout Van Dyck, Ruben De Rijck en Wout Ponnet. Kwamen in: Jonas Glassée en Pieter Gielen.