Liga B – Mendo Booischot kansloos tegen nieuwe leider

Marke-Webis Wevelgem begon afgelopen zondag erg gretig aan de partij tegen Mendo Booischot. Het wist immers dat Vosselaar-Merksplas zaterdagavond de bezoekers van Achel met 3-0 opzij had gezet. Bij winst werden de West-Vlamingen de nieuwe leider en die kans lieten ze niet liggen. Bovenaan het klassement beloven het nog spannende weken te worden in de race naar de titel.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

In de eerste set nam de thuisploeg meteen het heft in eigen handen en Marke-Webis liep makkelijk uit tot 7-3. Mendo vocht zich echter terug in de wedstrijd. Ook al waren de bezoekers bijna de ganse set op achtervolgen aangewezen, in moneytime hielden ze het hoofd koel en haalden ze nog onverwacht de set binnen.

Vanaf de tweede beurt slaagde Mendo er niet meer in om zijn receptie onder controle te krijgen. Met een sterk spelende spelverdeler Vincart konden Coussens en Vandecaveye via 8-5 en 16-8 naar hartenlust scoren voor de thuisploeg.

De vechtlust van Mendo kregen we niet meer te zien en ook de wissels die trainer Michel Mariën doorvoerde in de derde beurt, zorgden niet voor de ommekeer. Via 8-2 liep Mendo van bij het begin weer achter de feiten aan.

Ook deel vier bracht geen beterschap. De examenstress in combinatie met de blessure van libero Benedict Buts (geblokkeerde rug) tekenden duidelijk het verloop van de wedstrijd en de overwinning ging uiteindelijk langs 16-8 vrij makkelijk naar Marke-Webis Wevelgem.

Marke-Webis – Mendo Booischot 3-1
Setstanden: 23-25, 25-15, 25-13, 25-17.

Speelden voor Mendo: Toon Swinnen, Menno Van De Velde, Ruben Duwaerts, Joren Appels, Jonas Glassé, Bob Douwen en libero Ward Van Dyck. Kwamen in: Maarten Van Dyck, Wout Van Dyck, Wouter Gijsemans.