Liga B (m) – Mendo zet seizoen in met spannende vijfsetter

Coach Michel Mariën van Mendo Booischot zag nog voor aanvang van de eerste wedstrijd Wout Van Dyck (voetblessure) en Yannick Slaets (knieblessure) in de lappenmand belanden. Tot overmaat van ramp vielen ook nog Ruben Duwaerts (voetblessure) en Menno Vandevelde uit. Gelukkig waren Stijn Debecker en Pieter Gielen van de tweede ploeg er om te depanneren in de derby met Zoersel.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Mendo begon het best aan de wedstrijd en kon, ondanks de krachtige aanvallen van Bas Swinkels en Sam Speckstadt, verdiend maar zeker niet makkelijk de eerste set binnenhalen.

In set 2 werd het opnieuw erg spannend en het publiek kreeg enkele mooie rally’s te zien. Mendo kon het efficiënte blok van de bezoekers deze keer niet omzeilen en zag Zoersel de bordjes in evenwicht brengen.

Ook in de derde set brachten beide ploegen volleybal van de bovenste plank. Toon Swinnen speelde zijn ploegmaats echter perfect aan, zodat de thuisploeg weer overtuigend op voorsprong klom.

In deel 4 schoten de bezoekers het best uit de startblokken. Zoersel bouwde een 4-8 voorsprong op, maar de jongens van Mendo bleven vechten en kwamen bij 13-13 weer op gelijke hoogte. Ze slaagden er zelfs in om een voorsprong uit te bouwen naar 23-19, maar in moneytime hielden de bezoekers hun zenuwen het best onder controle. Een heropflakkering in verdediging en aanval betekende de verdiende gelijkmaker voor Zoersel.

Mendo opende bijzonder sterk in de beslissende vijfde set. De bezoekers bogen echter onder impuls van de sterk spelende Speckstadt, Swinkels en Merckx een 9-4 achterstand om in een 9-11 voorsprong . De thuisploeg moest daarop de handdoek gooien.

Speelden voor Mendo: Toon Swinnen, Maarten Van Dyck, Joren Appels, Wouter Gijsemans, Stijn Debecker, Bob Douwen en libero Benedict Buts. Kwam in: Wout Van Dyck.

Mendo Booischot – VC Zoersel 2-3
Setstanden: 29-27, 23-25, 25-20. 23-25, 11-15.