[Liga B – Kapellen] “We zijn snel tevreden”

Kapellen verloor zaterdag in vijf sets van Zele-Berlare en daar was coach Roy Van Heurck absoluut niet tevreden mee. Het is de tweede keer dat Kapellen punten te grabbelen gooit.

LIGA B (m) – GLOBAL WINERIES KAPELLEN

“We begonnen nog vrij goed aan de partij, maar in het begin van de tweede set verliezen we even de concentratie. Het werd 0-4 en we hinkten er even achteraan. Bij 12-13 kregen we nog de kans om weer gelijk te komen. Enkele domme fouten zorgden er echter voor dat Zele-Berlare weer verder kon weglopen.”

“In deel drie kregen we opnieuw wat meer animo in de wedstrijd, mede door toedoen van de scheidsrechter. Die evenwichtige set wonnen we nog, maar in de vierde set zag ik dat het scenario uit de tweede zich herhaalde. Concentratieverlies. In plaats van het hoofd koel te houden, begonnen enkele jongens zich druk te maken. De bezoekers profiteerden daar maximaal van om 2-2 te maken.”

“In de beslissende vijfde beurt kregen we bij 2-0 nog de kans om er 3-0 van te maken. Opnieuw verprutsten we het en enkele onnodige fouten later stond het 2-4 en was Zele-Berlare opnieuw vertrokken. We konden nog enigszins gelijke tred houden, maar inhalen lukte niet meer.”

Thuisreputatie

“Zeker in eigen zaal is dit een pijnlijke nederlaag, want we hebben de voorbije jaren toch een behoorlijke thuisreputatie opgebouwd. We zullen echter harder moeten werken. We zijn snel tevreden met enkele mooie punten, maar daar stopt het niet. Na Zoersel, een partij die we nog wel wonnen, is dit de tweede keer dat we punten verliezen omdat we het onszelf moeilijk maken.”

“Volgende week in Lendelede zal het beter moeten. Lendelede is niet meer de ploeg die twee jaar geleden kampioen speelde, maar in deze reeks kan iedereen van iedereen winnen. De spelers zullen bovendien moeten beseffen dat de punten die we thuis laten liggen elders zullen moeten rapen. Dat betekent dat ze meer uit hun pijp zullen moeten komen. Ook op verplaatsing.”

Global Wineries Kapellen – Zele-Berlare  2-3
Setstanden: 25-18, 18-25, 25-23, 15-25, 12-15.

 

Kapellen aan het kanon
Kapellen, hier aan de slag in de bekerwedstrijd tegen GEA Happel Amigos, liet tegen Zele-Berlare kostbare punten liggen. FOTO PDW

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire