LIGA B – Kapellen knap derde in de voorlopige stand

De jongens van Kapellen wonnen afgelopen weekend het streektreffen met Vosselaar na een felbevochten vijfsetter. Het was hun vierde overwinning op rij. En met 11 op 12 belanden ze zelfs op een knappe derde plaats in het voorlopige klassement.

LIGA B (m) – GLOBAL WINERIES KAPELLEN

“Tegen Vosselaar wonnen we overtuigend de eerste twee sets”, zegt coach Roy Van Heurck. “De bezoekers maakten in die periode ook heel wat fouten en daar konden we maximaal van profiteren. Vanaf de derde set viel onze servicedruk weg en scoorden we niet meer zo gemakkelijk. Ook in receptie begon het te haperen en zo kantelde het spelbeeld.”

“Vosselaar domineerde de derde en de vierde set. Onder impuls van een sterk ingevallen Douglas Dias konden we nog een serieuze remonte inzetten op het einde van die vierde beurt, maar we kwamen net te laat. Het gaf ons echter wel vertrouwen voor de beslissende vijfde set die we weer vlot wonnen.”

En zo belandt Kapellen momenteel op een knappe derde plaats in het klassement.

“Dat geeft enigszins een vertekend beeld, maar ik kijk vooral naar ons puntentotaal. Vorig jaar totaliseerden we 31 punten. Nu zitten we na negen speeldagen al aan 17. We zijn dus goed op weg om onze doelstelling te realiseren en ons te nestelen in de betere middenmoot. We kunnen nu ook bevrijd spelen en ik hoop niet meer in de problemen te komen. In de resterende wedstrijden van de heenronde komen we nog enkele zware kleppers tegen: GEA Happel Amigos, PNV Waasland en Mendo Booischot. Maar zoals we nu bezig zijn, moeten we gewoon proberen zoveel mogelijk punten te pakken.”

Kapellen – Vosselaar 3-2
Setstanden: 25-18, 25-16, 23-25, 23-25, 15-9.

GEA Happel Amigos - Kapellen
Kapellen aan het blok tijdens de bekerwedstrijd op het veld van GEA Happel Amigos. FOTO PDW

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire