Jo Verstuyft wil weer meedoen voor prijzen

19-09-2013 – M.-Siks Blaasveld kende het voorbije seizoen een boerenjaar: kampioen in eerste divisie en winnaar van de Beker van Antwerpen tegen het een reeks hoger spelende Vosselaar. Dit seizoen mikt een ambitieuze Jo Verstuyft opnieuw op een plek in de bovenste helft van eerste nationale.

« Beter dan vorig seizoen lukt nooit », blikt hij nog even terug. « Zoiets valt niet te herhalen. Wat niet wil zeggen dat we dit seizoen zonder ambitie starten. Ik wil zo hoog mogelijk eindigen. Ik ken de ploegen uit de reeks niet, maar omdat we het voorbije seizoen regelmatig wonnen tegen teams uit Liga B en eerste nationale durf ik voluit op de derde plaats te mikken. Dat klinkt misschien iets te ambitieus, maar je moet altijd nieuwe doelen stellen, de lat ietsje hoger leggen. En deze geroutineerde groep moet dat aankunnen. We houden de triomferende kern van het voorbije seizoen bij elkaar: 10 van de 12 spelers zijn gebleven. Tom De Greef en Manu Claessens, in het verleden beiden actief op hogere niveaus, vervolledigen de kern. »

Over-mijn-lijk

Jo Verstuyft staat dit weekend voor een eerste serieuze test.

« We spelen voor de Beker van België thuis tegen Lendelede. Winnen zou leuk zijn. Vooral omdat we dan tegen reeksgenoot Namen moeten en vervolgens mogelijk Precura Antwerpen ontmoeten. We hebben het dus zelf in handen, want met alle respect voor die twee clubs: het zijn haalbare kaarten. Nochtans is die beker geen doel op zich. Dit seizoen primeert de competitie. Maar als je de kans krijgt tegen de top van België te spelen, dan mag je die niet laten liggen. En mijn spelers kennende zullen ze dat ook niet doen. »

« Ondanks het feit dat ze al wat jaartjes meedraaien in het wereldje blijven ze enorm gedreven en ambitieus. Die gedrevenheid en die wil om te winnen, die echte over-mijn-lijk-mentaliteit zal ons nog vele overwinningen opleveren. De jongens leggen liever hun kop er voor, dan zich zo maar neer te leggen bij een nederlaag. Dat is die oude mannen hun credo. »

De kern: Tom Sleebus, Koen De Keyzer, Tom Aerts, Joery Brion, Roel De Donder, Jan De Gang, Guy De Boeck, Tim Verbruggen, Manu Claessens, Jonas De Wachter, Jeroen Van Echelpoel, Tom Degreef.

Trainer: Jo Verstuyft.

Assistent-trainer: Michel Van Riet.

Ce message est également disponible en : Néerlandais

Check Also

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

2e divisie – Volmar Ekeren pakt gouden punten tegen gehavend Mortsel

Volmar Ekeren deed afgelopen wekend een goede zaak door Mortsel met 3-1 terug te wijzen. …

Laisser un commentaire