zondag , 21 april 2024
nlfr

Over Volleynews

FOTO CEV - Conny Kurth.

(laatste update 4-09-2022)

De jaloerse blik

Al jaar en dag kijkt de volleyballiefhebber met een jaloerse blik naar de aandacht die vooral voetballers en wielrenners krijgen in de media. Het (regionale) volleybalaanbod dat daar tegenover staat is quasi nihil. Na corona en de fors gestegen prijzen voor papier blijft het aanbod almaar verminderen. De hoogst spelende clubs komen logischerwijze het meest aan bod, maar zelfs voor hen is de ruimte beperkt. Veel andere (lager spelende) clubs blijven hierdoor helemaal in de kou staan en krijgen zelden of nooit aandacht.

Kortom, volleybalverslaggeving is via de traditionele mediakanalen zo goed als uitgestorven.

Initiatief nemen

De méér dan 60.000 leden van Volley Belgium en een even groot aantal sympathisanten verdienen beter. Dat is meteen ook het uitgangspunt van Volleynews. Niet bij de pakken blijven zitten, maar zelf initiatief nemen. Volleynews neemt graag de tanende aandacht voor het volleybal over van de traditionele mediakanalen. In september 2021 gingen we opnieuw van start.

Tijdens het seizoen 2021-2022 is echter gebleken dat het financieel niet haalbaar is om een batterij professionele correspondenten op de been te houden en volledig Vlaanderen te coveren. In het seizoen 2022-2023 plooien we dan ook terug op de nationale reeksen in de provincie Antwerpen.

Waarom betaaltoegang?

  1. Omdat we minstens de kosten willen recuperen om de site in de lucht te houden.
  2. Omdat de website wordt beheerd door vrijwilligers. We schrijven en onderhouden het kanaal voor en na een fulltime job. Het ontbreekt ons aan tijd om daarnaast ook nog eens intensief naar sponsors te zoeken.
  3. Omdat we – als er al iets over blijft – ‘een beetje’ beloond willen worden voor de tijd en de energie die we erin steken. Net zoals trainers beloond worden voor de tijd en energie die zij steken om het beste uit hun ploeg te halen. Net zoals een scheidsrechter betaald wordt om een wedstrijd in goede banen te leiden.

Toegang tot de site bedraagt 2.40 euro voor de lopende maand, zonder verdere verplichtingen. Uw toegang wordt niet stilzwijgend verlengd en vervalt automatisch op de laatste dag van de maand. U hoeft hier zelf niks voor te doen.