Herenthout (2e divisie) – “Men wil mij woorden in de mond leggen”

De meisjes van Herenthout hebben hun overstap naar divisie goed verteerd en gingen afgelopen weekend met 1-3 winnen bij Amigos Zoersel. Toch niet meteen de eerste de beste in de reeks.

TWEEDE DIVISIE A (v) – HERENTHOUT

“Na de 6 op 6 uit de eerste tweecompetitiewedstrijden en na een competitiestop van twee weken wisten we dat we met de verplaatsing naar Amigos voor een ware topper stonden”, zegt trainer Gerd Van den Bosch. “Amigos Zoersel heeft een jonge talentvolle groep met zeer krachtige aanvalsters. Wij stonden daar tegenover met een ploeg die het eerder moet hebben van onze verdediging. Het was dan ook de vraag of we de thuisaanval aan het twijfelen konden brengen indien we voldoende ballen van de grond konden haalden.”

Herenthout startte alvast furieus In set 1 en via 1-8 kon het de hele set controleren. Vanaf de tweede beurt hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en werd het een leuk kijkstuk voor de vele supporters.

“Over de hele wedstrijd bekeken hebben we de hoekaanvalsters van Amigos goed uit de wedstrijd kunnen houden. Wij slaagden erin om de foutenlast te beperken zodat we uiteindelijk verdiend met de drie punten huiswaarts mochten keren.”

“De ontlading na de wedstrijd was groot. Niet alleen om de overwinning, maar vooral ook omdat iedereen voelde dat we een goede wedstrijd hadden gespeeld. Sofie Peeters en Joni Matthé waren zonder meer de uitblinksters op de hoeken. En met Hannah Luyten in het midden hebben we iemand die het spel goed leest en hierdoor de beste blokkeerster van de wedstrijd was.”

Opleiding jeugd

“Na deze 9 op 9 merk ik dat men me woorden in de mond probeert te leggen over het feit dat we titelkandidaat zouden zijn. Hierop wil ik duidelijk zijn. We hebben vorig jaar in eerste provinciale de titel op een diefje gestolen omdat andere ploegen faalden. We spelen nu een reeks hoger en gaan hier elke week van genieten. Maar onze missie is en blijft de opleiding van jeugdige volleybalsters. Dit is onze ambitie. Als ik op het einde van het seizoen weer de nodige progressie zie bij de meisjes zal ik en de hele club zeer tevreden zijn. Als we daarnaast op een mooie plaats in het klassement eindigen, dan is dat mooi meegenomen. Maar dat is geen prioriteit.

Amigos Zoersel – Herenthout 1-3
Setstanden: 19-25, 26-28, 25-22, 22-25.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire