mercredi , 17 juillet 2024
nlfr

Amigos Zoersel legt Nijvel over de knie en wil scalp van Guibertin

GEA Happel Amigos, leider in Liga B, trok afgelopen zaterdag fel van leer tegen de bezoekers van Nivelles. De gasten kregen geen voet aan de grond in de Amigos Arena en werden met amper 46 tegenpunten weer wandelen gestuurd.

LIGA B (m) – GEA HAPPEL AMIGOS

“Nochtans oogden de resultaten van Nijvel voor aanvang vrij indrukwekkend”, zegt trainer Etienne De Buck. “Het opende met 2-3 in Vosselaar, won thuis van Zele-Berlare, verloor met 3-2 bij Wara Genk, maar klopte thuis een sterk Achel met 3-2. We waren dus gewaarschuwd en hadden Nijvel dan ook niet onderschat. Toch hebben we vanaf het eerste moment de match in handen genomen en de controle nooit meer afgegeven. Knap gedaan van de ploeg.”

Wim Cox maakte met succes zijn wederoptreden na een blessure aan de hand.

“En ook de elleboogblessure van Jeroen Oprins evolueert goed. Hij is nog niet voor de volle honderd procent in orde, maar hij heeft inmiddels meegetraind. Ik verwacht dat hij snel weer in te zetten is. We recupereren dus stilaan iedereen.”

Kansen tegen Guibertin

In de Beker van België neemt GEA Happel Amigos het zaterdag op tegen Guibertin uit Liga A. De vorige jaren werd het verwend met het bezoek van Maaseik en twee keer Roeselare. Deze keer oogt de affiche iets minder aantrekkelijk, maar dat deert de trainer niet.

“Mijn hoofd is heel hard gericht op de Beker van België. We gaan ons uiterste best doen om het Guibertin zo moeilijk mogelijk te maken. Ik denk zelfs dat we kansen hebben. We gaan er dan ook voluit tegenaan, want dit is mooi voor de uitstraling van de club.”

Wara Genk met Hoho

Zondag ontvangen de Kempenaren dan thuis Wara Genk, vijfde in de stand, voor de competitie. Het wordt een zwaar weekend voor de jongens van Etienne De Buck.

“Ik heb de Limburgers op video aan het werk gezien tegen Nijvel. Het is een sterke ploeg die op moeilijke momenten kan reken op onder andere Kristof Hoho, ex-Maaseik en ex-Roeselare. En dat is toch niet de eerste de beste natuurlijk.”

GEA Happel Amigos – BW Nivelles            3-0
Setstanden: 25-15, 25-18, 25-13.

GEA Happel Amigos – Axis Shanks Guibertin
Beker van België
Zaterdag 1 november 20.30u

GEA Happel Amigos - Nivelles
Nijvel opent de aanval op GEA Happel Amigos door het midden. FOTO PDW

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be  

Laisser un commentaire