Fixit Kalmthout B: “We hadden meer verdiend”

De tweede ploeg van Fixit Kalmthout liet zich de tijdens de voorbije Vlaamse bekerrondes in positieve zin opmerken. Met Kapelle o/d Bos en Diksmuide had het al twee ploegen uit tweede divisie met 0-3 over de knie gelegd. Tegen Londerzeel, ook tweede divisie en voor het eerst thuis, geloofde het dan ook in zijn kansen. Het draaide echter uit op een ontgoocheling.

VLAAMSE BEKER (m) – FIXIT KALMTHOUT II (1e provinciale)

“Een onverdiende nederlaag, want eigenlijk had het 3-0 moeten zijn”, zegt kapitein Koen Van Aperen. “In de openingsset leidden we met 23-21, maar na drie cruciale fouten van de scheidsrechter kwam Londerzeel op 23-24 en daar profiteerde het maximaal van. Hetzelfde gebeurde in de tweede beurt bij 22-21. Een duidelijk aangeraakte bal werd out gegeven en zo kwam Londerzeel op een diefje op 0-2.”

“In deel drie hadden we duidelijk het overwicht, maar dat konden we in de vierde beurt niet meer afdwingen. Jammer, want we waren aan een mooi parcours bezig en we hadden graag nog een ronde verder gegaan. Op de beslissende momenten was de scheidsrechter ons echter niet gunstig gezind.”

Fixit Kalmthout B – Londerzeel 1-3
Setstanden: 23-25, 22-25, 25-16, 22-25.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.