Fixit Kalmthout als favoriet naar finale Vlaamse Beker

Fixit Kalmthout heeft zich na een felbevochten wedstrijd tegen Mendo Booischot geplaatst voor de finale van de Vlaamse Beker. De leider uit eerste divisie B moest tot het uiterste gaan en had uiteindelijk vijf sets nodig om de thuisploeg, tweede in de A-reeks, van zich af te houden.

VLAAMSE BEKER (m) – FIXIT KALMTHOUT

“Ik moest de ploeg herschikken, want omdat Bart De Ren met vakantie was viel er een belangrijk fundament in receptie weg”, zegt trainer-speler Christof Van Goethem. “Maar op dit niveau moet je daarmee om kunnen gaan en daarom hebben we de libero’s van de tweede en de vierde ploeg meegenomen. Met gerichte floatservices bracht Mendo ons geregeld in de problemen. Normaal zorgen Bart De Ren en ikzelf voor de opvang. Nu moest de anderen mee hun verantwoordelijkheid nemen en ik meen dat onze collectiviteit uiteindelijk de doorslag gegeven heeft. Maar we hebben er hard voor moeten vechten en het heeft ons veel energie gekost.”

“De wedstrijd kende overigens een tumultueus einde. Mendo leidde in de beslissende vijfde set met 12-11. Het werd 12-12 na een dubieuze beslissing van de scheidsrechter, waarna de thuisploeg ook nog eens twee keer rood kreeg. Zo werd het in één ruk 12-14, waarna ik het met een ace kon afronden.”

In de finale neemt Fixit Kalmthout het op tegen Poperinge, leider in 2e divisie C, dat met 1-3 ging winnen bij Kruikenburg Ternat.

Mendo Booischot – Fixit Kalmthout          2-3
Setstanden: 25-20, 23-25, 26-28, 25-18, 12-15.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire