2e provinciale – WeGi Groot-Lille zet zijn remonte verder

Tot eind november konden de vrouwen van WeGi Lille maar twee overwinningen optekenen. Vaak heerste in elke set en in elke wedstrijd het gevoel van ‘net niet’. In december volgde dan de kentering en sindsdien hebben ze een stevige remonte ingezet. Voor de jaarwisseling volgden nog twee zeges.

TWEEDE PROVINCIALE B (v) – WEGI GROOT-LILLE

Het noteerde nog wel een uitschuiver in de eerste wedstrijd na Nieuwjaar toen WeGi met 3-0 verloor in Retie. Maar nadien volgden de overwinningen elkaar op. Tussendoor plaatste WeGi zich ook nog voor de halve finale van de Beker van Turnhout. Maar de absolute uitschieter boekten de meisjes van trainer Danny Adriaensen afgelopen weekend door Westerlo, tweede in het klassement, met 3-2 terug te wijzen.

Nochtans was de avond in Lille niet zo goed begonnen, want al snel keek de thuisploeg tegen en 0-2 achterstand aan. De ommekeer volgde in een fel bevochten derde beurt, waarin WeGi nipt het laken naar zich toe trok. WeGi zat meteen weer fris in het hoofd en de bezoekers hadden het knap lastig met afwisselende volleybal van de thuisploeg. De meisjes uit Lille bleken mentaal sterk en brachten verdiend de bordjes weer in evenwicht.

Westerlo was aangeslagen, want in de beslissende vijfde beurt was WeGi outstanding. Gesteund door het enthousiaste thuispubliek bleef het vlot overeind en greep het verrassend maar verdiend de twee punten. Het levert ondertussen een mooie vierde plaats op in het klassement.

WeGi Groot-Lille – Westerlo           3-2

WeGi Groot-Lille 1 - 2e provinciale B
De meisjes van WeGi Groot-Lille namen afgelopen weekend Westerlo te grazen.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire