2e Provinciale (v) – WeGi Groot Lille stunt tegen Oxaco

Afgelopen zaterdagavond stonden de meisjes van WeGi voor een moeilijke taak. Het tweede gerangschikte Oxaco kwam immers op bezoek en in het klassement gaapte er een kloof van tien punten. Bovendien moest de thuisploeg depanneren met jeugd wegens blessures bij de vaste waarden.

2e PROVINCIALE B (v) – WEGI GROOT LILLE

De eerste set startte evenwichtig met WeGi altijd enkele puntjes achter. Bij 12-14 sloeg de Lilse motor aan en bij de tweede technische time-out stond het 16-14. WeGi was vertrokken en trok de lijn door met verzorgt volleybal. De bezoekers klampten nog aan, maar WeGi sloeg toch de beslissende kloof.

In de tweede beurt hetzelfde scenario. Oxaco leidde met 6-8 bij de eerste technische time-out, en een beetje later werd het opnieuw 12-14. Van dan af was het WeGi dat het beste van zichzelf gaf en de bezoekers ter plekke liet. De meisjes van WeGi waren al tevreden met hun punt, terwijl Oxaco dringend uit een ander vaatje moest tappen om te bewijzen waarom het bovenaan het klassement stond.

De ommekeer kwam er echter niet. Integendeel, de veer bleek gebroken bij de bezoekers en WeGi walste over de tegenstander heen. Onverwacht, maar wel verdiend pakte de thuisploeg zo drie belangrijke punten.

Leuke opsteker

Een leuke opsteker voor uit uithangbord van WeGi volleybal. De meisjes hadden het moeilijk in het begin van het seizoen. Door de kleine kern en pech met blessures konden ze niet altijd op volle sterkte aantreden. De laatste weken voor de jaarwisseling kwamen ze goed op dreef en behaalden ze enkele mooie overwinningen. Moest Lille toch het hoofd buigen, dan graaide het wel hier en daar een puntje mee. Zo klommen ze op naar de middenmoot in het klassement. WeGi Groot Lille plukt hier ook de vruchten van zijn jarenlange goede jeugdwerking. De smalle kern werd tegen Oxaco aangevuld met getalenteerde jeugd, die zo kan doorstromen naar de eerste ploeg.

WeGi Groot Lille – Oxaco      3-0
Setstanden: 25-20, 25-17, 25-15.

WeGi Lille 2PD
WeGi Lille presteerde verrassend sterk tegen Oxaco.

Ce message est également disponible en : Néerlandais

Check Also

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Ce message est également disponible en : Néerlandais

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

Laisser un commentaire