2e divisie – Avoc Achel B had offday en daardoor kansloos tegen VC Zoersel B

Vooraf wist de neo 2e divisieploeg van Avoc Achel dat ze voor een moeilijk overgangsseizoen stonden. Inpassen van twee nieuwe setters en receptie-hoekspeler, maar vooral het uitvoeringstempo  van de acties moest omhoog. Dus elke wedstrijd, ook tegen kopploegen, proberen om punten te sprokkelen zodat het behoud snel verzekerd is.

TWEEDE DIVISIE A (M) – AVOC ACHEL B

In set één was het scorend vermogen van VC Zoersel hoger, want na 7-8 maakten bezoekers Speckstadt en Meeus er snel 8-12 van. De Avoc-ers kwamen terug tot 21-23. Een middenaanval van Michiel Gijbels verdween echter in het blok van kapitein Bax van Zoersel, zodat de eerste set naar Zoersel ging.

In de tweede doorgang waren de thuisspelers nergens. De foutenlast was zo hoog dat de Achelse basisizes vijftien van de vijfentwintig punten voor Zoersel maakten. Voor zichzelf scoorden ze acht punten en de bezoekers maakten maar twee fouten.  Het verdict was 10-25 in 18 min.

Coach Roberto Parisi startte de derde set met twee nieuwe krachten, maar ook zij konden de thuisploeg niet naar het gewenste niveau brengen. Tot 6-6 bleef de stand gelijkopgaand. Dan ontbonden bezoekers Van Rossum en Speckstadt hun duivels en de bordjes stonden plots op 9-15. Opposite Jef Ceulemans kwam boven water en kon de kloof verkleinen tot 14-17. Het blokkerend vermogen van bezoekers Van Rossum en Meeus ging enorm omhoog en het verschil op het scorebord groeide weer aan. Felix Janssens in set drie in de basiszes gedropt door coach Patrick De Cnodder maakte het bij 18-24 mooi af op links.

Avoc Achel B – VC Zoersel B  0-3
Setstanden: 21-25, 10-25, 18-25.

Ce message est également disponible en : Néerlandais

Check Also

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Ce message est également disponible en : Néerlandais

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

Laisser un commentaire