2e divisie – Alle positieve en negatieve ingrediënten in topper

In tweede divisie A was het afgelopen weekend uitkijken naar de topper tussen FH Nijlen, derde in de stand, en leider Lanaken. Van het ervaren FH Nijlen is geweten dat het zich voor toppers altijd extra kan opladen. Zeker in eigen huis heeft het al voor menig stunt gezorgd. Wat kon Lanaken daar tegenover stellen?

TWEEDE DIVISIE A (m) – FH NIJLEN

“De topper had alle positieve en negatieve ingrediënten die je je maar kunt inbeelden”, zei trainer Kris Sels na afloop. “Denk maar aan nervositeit, agressiviteit, spelers die het conflict opzoeken en een scheidsrechter die daar niet mee om kan gaan. De wedstrijdleiding nam op cruciale momenten soms de meest onbegrijpelijke beslissingen. Jammer dat dit in een topper moest gebeuren en het was dan ook niet verwonderlijk dat bij spelers en publiek de emoties vaak hoog oplaaiden. En dat ging dan weer gepaard met een hele kaartenregen. »

« Enfin, een beladen wedstrijd is het minste wat je kan zeggen, maar ik meen dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Lanaken heeft een goede en complete ploeg en ook wij speelden op niveau. De wedstrijd kon alle kanten uit, maar bij 13-13 in de beslissende vijfde set viel de bal niet aan de goede kant. Voor ons dan toch niet, al verdient mijn ploeg een pluim voor de inzet die ze in deze partij getoond heeft.”

FH Nijlen – Lanaken  2-3
Setstanden: 23-25, 25-20, 16-25, 25-20, 13-15.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.