Beker – Mendo Booischot moeizaam voorbij FH Nijlen

De mannen van Mendo Booischot uit Liga B overleefden zondag na de namiddag niet zonder moeite de zestiende finales van de Beker van Antwerpen tegen FH Nijlen uit tweede divisie. Met ex-Mendo-spelers Maarten Sohie en Arno Van Looy aan de andere kant van het net, keek Booischot een extra gemotiveerde tegenstander in de ogen.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Hoewel de thuisploeg vier reeksen lager speelt dan de bezoekers, had de Liga B-ploeg van Mendo het voortdurend moeilijk om de voorgift van zes punten weg te werken. FH Nijlen startte de wedstrijd bijzonder vlot en liep al vlug 8-1 uit. De bezoekers lieten zich een beetje overdonderen door het plaatselijk volleygeweld en gingen in de eerste set zwaar onderuit.

Mendo was meteen gewaarschuwd en tapte in de tweede en de derde beurt uit een ander vaatje. Het kon de voorgift, zij het moeizaam, wegwerken en zo tot 1-2 uitlopen.

Deel vier werd een herhaling van de openingsset. De bezoekers lieten zich opnieuw op te veel persoonlijke fouten betrappen en slaagden er niet in om in de wedstrijd te komen. FH Nijlen won dan ook vrij gemakkelijk.

In de beslissende tiebreak was het de enthousiaste thuisploeg die het best uit de startblokken schoot. Het kostte Mendo bloed, zweet en tranen om aan te klampen, maar in de eindfase trok het toch aan het langste eind.

In de achtste finales neemt Mendo het op tegen eerste nationaler Fixit Kalmthout, maar eerst kijkt het uit naar een andere klus. Op woensdag 26 oktober krijgt het namelijk bezoek van Lindemans Aalst (ex-Asse-Lennik) uit Liga A, een ploeg die de voorbije weken bewezen heeft dat ze staande kan houden aan de top van het Belgische volleybal.

FH Nijlen (2e div.) +6 – Mendo Booischot 2-3
Setstanden: 25-19, 21-25, 23-25, 25-18, 13-15.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.