2e divisie A – Herenthout stunt tegen Lommel

Herenthout, dat nog weinig te winnen of te verliezen heeft in de competitie, zadelde afgelopen zaterdag de bezoekers uit Lommel op met een kater. Een confrontatie tussen de derde en de vijfde in het klassement beloofde een leuk kijkstuk te worden en beide ploegen werkten hier volop aan mee.

TWEEDE DIVISIE A (m) – VC HERENTHOUT

Lommel nam de beste start en liep in de openingsset uit naar 11-14 via een secure receptie en een sterk middencompartiment. Bij de thuisploeg vond men moeilijk het gat in het blok en de punten waren hard bevochten. Bij 18-18 vond Wynants zijn moker terug en die sleepte Herenthout naar setwinst.

In set twee dicteerde Lommel met een sterke Dillen de wet. Michael van Grieken kon goed verdelen en zo was het toch Herenthout dat geleidelijk wegliep. Coach Ronny Rongé van Lommel probeerde met een dubbele wissel het tij nog te keren, maar de kloof was te groot.

De Stoeters namen een blitzstart in de derde beurt. Bij 8-3 leek de match al gespeeld. Maar Lovoc Lommel vocht nog terug. Maes serveerde de thuisploeg echter van 8-15 naar 15-15. Herenthout toonde dat het over karakter beschikte en haalde opnieuw de bovenhand. Zowel voor Herenthout als Lommel een ietwat verrassende overwinning, die vooral Lovoc in de strijd om de tweede plaats parten zal spelen.

Herenthout – Lovoc Lommel 3-0
Setstanden: 25-21, 25-22, 25-21.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Laisser un commentaire