2e divisie – Avoc Achel B wint een eerste thuiswedstrijd met 3-0

Voor het jonge team van coach Roberto Parisi duurde het tot speeldag vijf eer ze met een blanco sheet een wedstrijd konden binnenhalen. Na twee promoties (van 2° provinciale naar 2° divisie) op drie jaar tijd met dezelfde jongeren was het voor de ploeg wennen aan het hogere tempo. Tegen het VC Herenthout van Tom Switsers lukte het afgelopen zaterdag.

TWEEDE DIVISIE A (m) – AVOC ACHEL B

Bij 11-11 nam de Avoc de set over en gaf de leiding niet meer af. Youngster Giel Fonteyn nam zijn ploeg op sleeptouw en kon 15-11 op de bordjes zetten. De tweede time-out van Herenthout bij 20-13 kwam te laat. Bram Janssen bracht zijn team op setpunt via enkele mooie middenaanvallen. Bezoeker Van de Brande werkte de eerste setbal met een aanval op links buiten de lijnen.

De thuiscoach behield het vertrouwen in zijn basiszes. Via 8-5 en 12-8 ging het naar 16-10 doordat ook de blokkering bij Achel via Janssen en Ceulemans ging draaien. Bij 19-11 brak de veer bij de bezoekers en de thuisploeg drukte door. Setpunt bij 24-15 werd beslist door een opslagmisser van de bezoekers via de antenne.

In set drie kwam Avoc snel achter bij de start. Dan namen Fonteyn, Ceulemans en Janssen over en plots stond het 8-6. Via 11-6 ging de score naar 14-7. Enkele wissels zorgden dat de kloof kleiner werd tot 18-14. Na een time-out van Parisi kwamen de Noord-Limburgers weer in hun spel van voorheen. MVP van de wedstrijd Giel Fonteyn maakte het af op links via een Herenthouts blok.

Avoc Achel B – VC Herenthout 3-0
Setstanden: 25-14, 25-15, 25-20.