LIGA B – Avoc Achel neemt drie punten mee in duel met Walhain

Met een van griep herstelde setter Tim Verschueren in de basis stond Avoc voor een moeilijke opdracht in Walhain. Een echte topper waarin de nummer vier in het klassement de nummer twee op bezoek kreeg. Set één was de gemakkelijkste van de drie. Er moest door basis- en reservespelers hard gebikkeld worden om de andere sets binnen te halen.

LIGA B (M) – AVOC ACHEL A

De goed geconcentreerd Achelse basisopstelling in set één had meer scorend en blokkerend vermogen. Vanaf TTO1 kwam de thuisploeg ook goed verdedigend voor de dag. Voor setter Verschueren was het gemakkelijk om zijn aanvallers Verhees, Samardzic, van de Loo en Schouren te bereiken omdat de receptie vlot gebracht werd door libero Koen Brouns. Na de TTO2 bij 11-16 kwam een stug Walhain terug in de set, maar Achel bleef bij de les en maakte het af bij 19-25.

Set twee ging van start met veel lange rally’s die Avoc meermaals kon afronden. Het was voor Achel zaak om het blok goed te zetten voor de snelle aanvallen op de hoeken en in het midden. Na een inhaalrace stond Avoc bij TTO1 voor met 6-8 op de teller. Een wissel bij de thuisploeg op de middenpositie werd door de bezoekers niet efficiënt uitgebuit, dixit ploegmanager Etienne Willekens.

Verhees rondt af

De receptie van coach Meertens kreeg het wat moeilijker, waardoor de setting niet meer zo afgemeten was als in de eerste set. Het was aan de aanvallers om een geschikte oplossing te vinden met de geboden kansen. De scheidsrechter eiste ook haar deel in dit verslag door wat rond te zwaaien met gele kaarten aan beide zijden van het net. Door de spannende strijd werd in deze fase het punt gescoord door de spelers met het meeste guts. Na een Achelse time-out bij 23-23 maakte Verhees het mooi af na een sublieme pass van Verschueren.

Walhain als een kruisraket

Nadat Walhain de zwaar bevochten tweede set moest afgeven, startte het in de derde doorgang als een kruisraket. De eerste technische onderbreking kwam er bij 8-4 nadat er aan beide kanten vrij hard aangevallen en zeer goed verdedigd werd. Achel werd uit zijn spel gehouden door opslagdruk van de thuisploeg dat resulteerde in kanjers van opslagen, maar ook flagrante missers om de woorden van manager Willekens te gebruiken. De thuisploeg bleef op voorsprong, zodat bij 12-6 een Achelse time-out aangevraagd werd.

Aanpikken bij 16-15

Bij de tweede technische time-out hadden de Achelse troepen de kloof gedicht tot 16-15. De ingevallen Peter Kellens maakte het verschil zowel in aanval als samen met Engels aan de netverdediging, waardoor ook het blokkerend vermogen steeg. Van 24-23 ging het via een aanval van Samardzic naar 24-24. Sterke opslagen van Ilsbroux brachten de Waals-Brabanders in de problemen, waardoor de pipeaanvaller met een voetfout de wedstrijd beëindigde.

Ploegmanager Etienne Willekens was een tevreden man en hij omschreef het zo na de wedstrijd:

“Eigenlijk speelde Avoc Achel een goede, maar geen superwedstrijd tegen een VC Walhain dat zijn vel duur verkocht. De wedstrijd liet zien dat een ploeg die wil meedraaien aan de top alle spelers nodig heeft tijdens een seizoen. Hier in Walhain gaan niet veel ploegen komen winnen als de spelers niet goed in hun vel zitten.”

VC Walhain – Avoc Achel A 0-3
Setstanden: 19-25, 23-25, 24-26.

Achel kon een stug Walhain van zich afhouden, maar moest twee sets bikkelen om setverlies te voorkomen.