LIGA B – Mendo Booischot laat zege liggen tegen Walhain

Zaterdag kreeg Mendo Booischot het bezoek van VC Wahain, één van de twee Waalse ploegen die dit seizoen in de Liga B aantreden. Booischot was, na de winst van vorig weekend in het bekerduel tegen Optima Lendelede, uiterst gemotiveerd om ook de competitie goed in te zetten.

Liga B (m) – MENDO BOOISCHOT

In de eerste set keek Mendo echter bij de eerste technische time-out al tegen een 4-8 achterstand aan. Te veel persoonlijke fouten deden de thuisploeg de das om en Walhain kon dan ook zonder al te veel moeite de set binnenhalen (4-8, 11-16).

Booischot liet echter niet zomaar begaan en knokte zich terug in de match. In de tweede beurt kregen we een meer gelijkopgaande wedstrijd te zien en konden de supporters genieten van enkele spannende rally’s. De thuisploeg slaagde er onder impuls van een sterk spelende Wouter Gijsemans in om de bordjes in evenwicht te brengen (5-8, 15-16).

Ook in deel drie waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar op de beslissende momenten toonde Walhain zich nèt iets gretiger om te winnen. Mendo kon aanklampen tot 15-16, maar dan leken de geluksgoden hen iets minder goed gezind en lukte niks meer waardoor Walhain weer op voorsprong kwam.

De thuisploeg begon dan heel explosief aan de vierde beurt en bouwde een schijnbaar veilige 5-1 voorsprong op. Walhain zette de achtervolging in, maar er stond geen maat op de aanvalskracht en de listige plaatsballen van youngster Ward Van Dyck. Mendo bracht de stand opnieuw gelijk en dwong een beslissende vijfde set af  (8-6, 16-9).

De thuisploeg schoot het best uit de startblokken in de belle en stond in geen tijd 5-1 voor. In moneytime gaf Mendo echter alsnog twee matchpunten uit handen en pakte het tot overmaat van ramp ook nog een rode kaart bij een 14-14 stand. Walhain kreeg zo matchbal, hield de zenuwen in bedwang en greep onmiddellijk de kans om twee belangrijke punten mee naar huis te pakken.

Mendo Booischot – Walhain 2-3
Setstanden: 17-25, 25-22, 23-25, 25-16, 14-16.