2e divisie A – Herenthout doet gouden zaak

Herenthout deed afgelopen weekend een uitstekende zaak, toen het erin slaagde om bij rechtstreeks concurrent Eisden de drie punten mee te graaien. Het blijft elfde in de stand, maar loopt wel drie punten uit op hekkensluiter Achel. Bovendien heeft Herenthout een match minder op de teller.

TWEEDE DIVISIE A (m) – VC HERENTHOUT

In een gelijkopgaande wedstrijd waren het de Stoeters die op het einde van de eerste set de zenuwen het beste onder controle hadden.

Ook in set 2 had Herenthout voortdurend de leiding, maar het kon de kleine kloof van één punt niet verder uitdiepen. Toch ging ook nu de set naar de bezoekers.

De gekende dip in het begin van de derde beurt stelde Eisden in de mogelijkheid om te milderen. Herenthout stapelde de fouten op en was nergens. Afgetekende cijfers waren dan ook een logisch gevolg.

In deel 4 liepen de bezoekers via tactische services snel uit naar 1-5. Eisden werd verplicht de hoeken op te zoeken en daar deed een goede organisatie in blok en verdediging haar werk. Talrijke technische fouten zorgden ervoor dat de kloof niet verder werd uitgebouwd, maar Eisden kwam nooit dichter.

De fel bevochten zege zorgt ervoor Herenthout dat nu tot op twee punten nadert van Eisden dat ook nog eens één match meer speelde. Met nog zeven thuiswedstrijden moet Herenthout in staat zijn om ook de volgende weken punten te pakken.

Eisden-Maasmechelen – Herenthout 1-3
Setstanden: 21-25, 22-25, 25-15, 21-25.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.