2e divisie A – Ambitie van foutloos Lint blijft top drie

De meisjes van Lint blijven foutloos door de competitie razen en legden nu ook Amigos Zoersel over de knie. Na vijf speeldagen en slechts twee verloren sets staat het dan ook autoritair op kop met het maximum van de punten.

TWEEDE DIVISIE A (v) – LINT

De mannen van Lint ontvingen afgelopen weekend Fixit Kalmthout in eerste nationale. De meisjes gaven voordien Amigos Zoersel partij. Voldoende voor de club om uit te pakken met een door de tegenstander gevreesde galadag.

“De omstandigheden waren inderdaad speciaal”, zegt trainer Bart De Roo. “Op zo’n galadag zijn er extra veel supporters, staan er sponsors langs de kant en is de ambiance enorm. In die omstandigheden en voor zo’n publiek wil je graag winnen natuurlijk.”

“Een sterk serverend Amigos liep aanvankelijk nog uit tot 2-6, maar we herpakten ons snel en halfweg de eerste set konden we Amigos Zoersel achter ons laten. Deel twee verliep enigszins hetzelfde. Via 0-4 liepen we uit naar 17-10. De bezoekers kwamen nog terug tot 17-15, maar ook dan konden we weer afstand nemen. Het spelniveau verwaterde een beetje in de derde beurt, maar eigenlijk kwamen we nooit meer in de problemen. Op een bepaald moment bedroeg onze voorsprong zelfs tien punten en zo was de veer bij onze tegenstander gebroken.”

“Het is eigenlijk de eerste keer dat ik volledig tevreden kan terugblikken op een wedstrijd. Een stevige servicedruk, een goede organisatie, constante dreiging, concentratie, weinig fouten, … En dan krijg je dit resultaat. Dit is de ploeg en dit is het spel dat ik wil zien. Hopelijk kunnen we deze lijn nog lang doortrekken. Ik had nooit gedacht dat we na vijf speeldagen met het maximum van de punten bovenaan zouden staan. Men zegt dat we nu toch ambitie moeten tonen, maar we spelen nog tegen de nummers twee en drie. Herenthout blijft voor mij de te kloppen ploeg. Onze ambitie is top drie en het is nog veel te vroeg om daar van af te wijken. Ik bekijk het liever match per match en dan zien we wel waar we stranden. “

Lint – Amigos Zoersel           3-0
Setstanden: 25-21, 25-20, 25-20.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be  

Laisser un commentaire