1e nationale – Lint trekt met vertrouwen naar Amigos Zoersel

Lint had in de eerste ronde van de Beker van België Guibertin B geklopt. Afgelopen zaterdag trok het naar Achel, leider in Liga B, voor het vervolg van de bekercompetitie. Bij winst versierde het een confrontatie met grootheid Maaseik, maar zover kwam het niet.

EERSTE NATIONALE – LINT

“Het verschil in punten was groot, maar desondanks speelden we een heel goede match”, zegt trainer Tom Switsers. “We trokken trouwens met een gehavende kern naar Achel, want we mankeerden vier spelers. Je weet dus eigenlijk op voorhand al dat het niets wordt, maar dan probeer je er nog wel het beste van te maken en dat hebben we ook gedaan.”

“In de eerste set gingen we goed mee: receptioneel stabiel en sterk serverend. Op twee posities kwamen we echter moeilijk tot scoren en moesten we een kloof van enkele punten toestaan. Die krijg je tegen een topper als Achel, dat elk foutje genadeloos afstraft, natuurlijk niet meer dicht. In de volgende spelbeurten kregen we eigenlijk hetzelfde spelbeeld. In enkele posities konden we de punten niet maken en moesten we een puntenreeks slikken. Je loopt dus voortdurend achter de feiten aan, maar daar moeten we niet te zwaar aan tillen. Achel was twee klassen sterker en zelfs met een volledige kern, maken we hier weinig kans.”

“Het geeft ons wel vertrouwen voor de competitiematch volgende week bij Amigos Zoersel. Met 0 op 6 wordt het trouwens stilaan tijd dat we onze eerste punten pakken. We recupereren drie van de vier afwezigen, wat ons meer mogelijkheden geeft. Bovendien is Amigos Zoersel een ploeg die ons redelijk ligt, al heeft het in de vorige match op indrukwekkende wijze Mendo Booischot geklopt met twee setstanden van 25-13. In die partij moest het zelfs beroep doen op spelers van de derde ploeg, maar die deden het uitstekend. Het is dus ook een beetje afwachten met welke spelers de thuisploeg op het veld zal verschijnen.”

Beker van België
Achel – Lint    3-0
Setstanden: 25-18, 25-13, 25-15.

Competitie – 3e speeldag
Amigos Zoersel – Lint
Zondag 16 oktober 2016 – 16:00u

Ce message est également disponible en : Néerlandais

Check Also

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Ce message est également disponible en : Néerlandais

2e divisie – Volmar Ekeren pakt gouden punten tegen gehavend Mortsel

Volmar Ekeren deed afgelopen wekend een goede zaak door Mortsel met 3-1 terug te wijzen. …

Laisser un commentaire