1e Nationale – Lint maakt grote sprong voorwaarts

Enkele weken geleden was het nog harken voor de eerste punten. Lint sloot na drie speeldagen het klassement af met één schamel punt. Drie weken en drie overwinningen op rij later is Lint plots opgeklommen naar een gedeelde vierde plaats in de stand. Hij tij kan snel keren.

EERSTE NATIONALE (m) – LINT

Afgelopen zaterdag boekte Lint zijn derde zege op het veld van Esneux. De bezoekers openden indrukwekkend en nagelden de thuisploeg meteen aan de grond.

“Maar we begonnen nonchalant aan de tweede beurt”, zegt trainer Tom Switsers. “Via 8-2 en 12-4 maakten we te veel fouten in receptie en aanval, zodat we voortdurend achter de feiten aanliepen. Vanaf de derde set speelden we weer attenter. Ik had het gevoel dat we de match in deel drie en vier steeds de controle hadden, maar we hebben er hard voor moeten werken. Vooral omdat Esneux erg goed verdedigde. Maar je hoort me alvast niet klagen, als je weet dat Esneux zijn eerste drie thuismatchen gewonnen had.”

“Ja, het tij kan snel keren, maar dat is eenvoudig te verklaren. De ploeg is haast weer volledig en dat geeft ons veel meer mogelijkheden op de moeilijke momenten. Enkele weken geleden had ik die niet en dan verlies je vaak sets met het kleinste verschil. Nu overkomt ons dat niet meer. Die extra mogelijkheden kunnen op dit niveau het verschil betekenen.”

Esneux – Lint            1-3
Setstanden: 13-25, 25-17, 22-25, 22-25.

Check Also

Waremme-Borgworm Liga (m)

Liga – Sacha Koulberg (Borgworm) : « Sixième, septième ou huitième tatouage cette année »

Pendant deux saisons, le VBC Waremme n'a pas pu se décoller de la dernière place de la Liga masculine. En 2022, l'équipe est mieux construite. Les petits Wallons sont septièmes et l'entraîneur Sacha Koulberg entrevoit la possibilité d'encore grimper dans le classement.

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Laisser un commentaire