1e Prov. v – Herenthout behoudt aansluiting met de top

In de partij tussen Mavoc Mechelen en Herenthout was het belang groot. De winnaar behield aansluiting met de top, terwijl de verliezer enkele lengten moest prijsgeven. Bovendien hadden FH Nijlen en GEA Happel Amigos punten verloren zodat het er bovenaan weer allemaal wat compacter uitzag.

EERSTE PROVINCIALE (v) – VC HERENTHOUT

De eerste set ging gelijk op en Herenthout stond het grootste deel van de set enkele punten voor. Op het einde moesten de bezoekers echter de rol lossen, zodat Mavoc gevleid op 1-0 kwam.

“Wij kwamen in set één vooral receptioneel in de problemen”, zegt trainer Gerd Van den Bosch, “maar in de tweede set was het Mavoc dat receptioneel zwaar onderuit ging. Zo konden we een stevige voorsprong uitbouwen. De vele wissels aan Mechelse kant brachten geen echte verandering in het spelbeeld en we wonnen vlot. In deel drie ging het van 6-8 en 14-16 naar 16-21. Bij 22-24 dacht iedereen dat de set gespeeld was, maar dit was zonder de vechtlust van Mavoc gerekend. Het speelde plots foutloos en kon net zoals in set één het gaspedaal nog een beetje dieper indrukken.”

Mavoc Mechelen hees zich opnieuw op voorsprong, maar Herenthout liet zich niet ontmoedigen. Met Tinne Van den Bosch op het veld, in een positie waarin ze dit seizoen nog nooit speelde, konden de bezoekers vanaf de vierde beurt hun geliefkoosde spel opdringen. Herenthout domineerde weer en trok uiteindelijk vlot ook de vierde en vijfde set naar zich toe.

Lof voor Sofie Peeters

“Naast Hanne Danis, die zowel aan opslag als in aanval outstanding was, verdient vooral Sofie Peeters veel lof”, gaat Gerd Van den Bosch verder. “Ze speelde na een zwaar knieletsel en een lange revalidatie voor het eerst een volledige wedstrijd en ze deed dat geweldig. Ze scoorde vlot, liet zien hoe je moet blokken en aan de opslag was ze een gesel voor de Mechelse receptie. Je zag ze stralen na afloop van de wedstrijd. Al het harde en zware werk dat ze heeft doorstaan, rendeerde dit weekend zoals ik hoopte.”

Aansluiting met top

“Door deze overwinning houden we de aansluiting met de top van het klassement. Daar staan FH Nijlen en Hellvoc te strijden om de titel en zijn Amigos en Herenthout misschien wel de ploegen die uiteindelijk zullen beslissen wie kampioen wordt. Zelf hadden we voor het seizoen totaal niet de ambitie om kampioen te spelen en dat zal nu ook niet veranderen. Wij hebben duidelijke doelen gesteld naar ons eigen spelniveau. Nu, in deze situatie, extra druk leggen op deze jonge groep zou niet eerlijk zijn tegenover hen.”

Bevestiging harde werk

“Er wordt hard gewerkt op training. De groep is tijdens het seizoen gegroeid naar een hecht ‘TEAM’ – together everyone achieves more – waar iedereen voor elkaar door een vuur wil gaan. We willen dan ook een betere terugronde spelen als bevestiging van het werk op training. In de heenronde behaalden we 8 op de 15 punten. Met 13 op 15 in de terugronde lukken we daar dus aardig in. Het feit dat we bovenaan nog meedoen, komt vooral door de steken die de toppers lieten vallen. Uiteindelijk denk ik dat Hellvoc of Nijlen wel kampioen zal spelen. Tenzij Amigos ervoor wil gaan, dan zet ik mijn geld op hen. Maar de andere ploegen zullen hen laten zweten tot de laatste dag van de competitie en daar werken wij graag aan mee.”

Kansen op finale Vlaamse Beker

“Nu krijgen we in de competitie enkele weken rust maar volgende week moeten we alweer aan de bak. Dan wacht ons de halve finale van de Vlaamse beker thuis tegen Uvoc Uikhoven. Uikhoven doet mee aan de top in eerste divisie en won vorig jaar deze beker. We zullen starten op dezelfde manier als in de kwartfinale tegen Mavoc Mechelen uit tweede divisie. Dat wil zeggen dat we vrijuit voor winst gaan. Uiteraard zijn we de underdog, maar ik wil me daarin niet verschuilen. Het bekeravontuur is al mooi geweest maar elke sportman en sportvrouw die in een halve finale staat, wil die ook winnen. Ik ben ook overtuigd dat, indien we ons beste spelniveau halen, we met de voorgift van vier punten per set kans hebben om de finale te halen.”

Mavoc Mechelen – Herenthout      2-3
Setstanden: 25-21, 14-25, 27-25, 17-25, 7-15.

Herenthout 1e provinciale v 1
De meisjes van Herenthout hebben heel wat stappen vooruit gezet en blijven bij de provinciale elite meedoen aan de top. De ambities zal de club echter niet bijstellen.

 

 

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire