1e nationale – Lint komt nipt te kort voor een beslissende vijfde set

Een wisselvallig Lint ging afgelopen zaterdag met 3-1 onderuit bij Rembert Torhout. Nochtans zat er meer in, als het maar niet zoveel fouten maakte.

EERSTE NATIONALE (m) – LINT

“In de openingsset lagen we met twee à drie punten verschil voortdurend de leiding”, zegt trainer Tom Switsers. “We slaagden er echter niet in om de kloof uit te diepen en in de slotfase kwam Torhout langszij. We kregen nog een setbal waar we zelf op konden aanvallen, maar we lieten de kans onbenut. In deel twee kregen we eenzelfde spelbeeld, maar deze keer konden we het wel afmaken.”

“Nadien ging het bergaf met Lint. We gingen onderuit in receptie en aanvallen maakten we te veel fouten. Een kloof van 16-8 kregen we dan ook niet meer dicht. Ik zag geen beterschap in de vierde set. Integendeel, receptioneel stonden we nergens en de fouten stapelden zich op. Een 14-2 tussenstand was dan ook terecht, maar op de één of andere manier slagen we er dan toch in om nog terug te vechten. Rond de kaap van twintig sloten we weer aan. Jammer, dat we in de absolute slotfase net een tikkeltje te kort kwamen om een beslissende vijfde set uit de brand te slepen.”

Rembert Torhout – Tesla Lint         3-1
Setstanden: 27-25, 21-25, 25-18, 25-23.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.