1e Nationale – Lint en trainer Roy Van Heurck zetten samenwerking na dit seizoen stop

Ondanks een goed seizoen – daar is iedereen het nu al over eens – besloten Lint en trainer Roy Van Heurck toch al om na dit seizoen de samenwerking stop te zetten. Voorlopig is nog niet duidelijk wie de opvolger wordt of waar Roy Van Heurck straks aan de slag gaat.

EERSTE NATIONALE (m) – LINT

“Laat duidelijk zijn dat er geen conflict aan de basis ligt van de breuk”, zegt Roy Van Heurck. “Wel een verschil in visie en ambitie. We hebben een erg beperkte kern. Dat werd afgelopen weekend nog eens duidelijk in de match tegen Wespelaar, dat over twaalf spelers beschikte. We gingen drie keer met het kleinste verschil onderuit en lieten in de slotfase telkens enkele wenkende kansen onbenut. De bezoekers beëindigden de wedstrijd met drie andere spelers op het veld dan waarmee ze begonnen waren. Het kon op cruciale momenten iemand inbrengen om het blok te versterken en een andere om te serveren. Die luxe heb ik jammer genoeg niet. »

« Er wordt me aangewreven dat ik weinig wissel, maar als ik slechts één wissel kan doen, dan sta ik vaak voor de keuze. Breng ik de wissel nu al of houd ik hem nog heel even achter de hand? Onze trainingen zijn basic en er wordt weinig op spelsituaties getraind. Maar dat kan ook niet anders als er slechts een handvol spelers is om mee te werken. Dat stoort mij ook, maar daar kan ik als coach niets aan doen. »

« Daarom wil ik volgend jaar een kern van twaalf spelers. Als coach wil je toch elk jaar betere resultaten neerzetten? Er zijn overigens al spelers uit hogere reeksen die zich aangeboden hebben, maar Lint wil niet meegaan in dat verhaal. Het voelt zich goed in deze reeks en denkt er niet aan om naar Liga B door te stoten. Ik respecteer dat, maar het strookt niet met mijn ambitie. »

« Op de resultaten heeft niemand iets aan te merken en ik geloof dat we ondanks alle blessureleed inderdaad een heel mooi parcours afgelegd hebben. Ik wil dit seizoen graag de kaap van 40 punten bereiken en met nog vier thuiswedstrijden voor de boeg moet dat lukken. Ik ben er zeker van dat iedereen zich in de resterende periode ook zal inzetten om die doelstelling te verwezenlijken. Het zal knokken worden met onze beperkte kern, maar het is nog steeds mogelijk.”

Lint – Wespelaar 0-3
Setstanden: 23-25, 22-25, 26-28.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.