1e divisie – Mortsel ontfutselt leider een set

De meisjes van Mortsel 2 slikten een logische nederlaag tegen Uikhoven, maar konden terugblikken op een prima partij. Ze ontfutselden de leider zelfs een set en dat was niet eens onverdiend.

EERSTE DIVISIE A (v) – MORTSEL

“En dat deed nog eens deugd”, zegt trainer Mattias Valdez. “In de heenronde kregen we dat ook al eens voor mekaar tegen Alken, tweede in de stand. In deze matchen komt het er op aan om een goede mentaliteit en veel inzet te tonen in verdediging. Wij hebben aan het net niet de speelsters die het verschil kunnen maken, dus moeten we dat op een andere manier compenseren. Uikhoven heeft wel die power. In de openingsset kwamen we nog te kort, maar we hebben erg goed geserveerd in de tweede beurt. In verdediging haalden we zowat alles van de grond en die setwinst was dan ook volledig onze verdienste.”

“Jammer genoeg kan je dat geen volledige wedstrijd volhouden en dan komt het klasseverschil weer naar boven. Toch ben ik fier op de grinta die de ploeg getoond heeft en laat dat ook de opdracht zijn voor de volgende wedstrijden. Op basis van inzet en mentaliteit moeten we proberen het elke tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. En met die ingesteldheid heb ik er vertrouwen in dat we dit weekend in Zoersel, een ploeg die ons ligt, ook een goede match kunnen spelen.”

“En dan spreek ik nog niet over winnen. Mathematisch kunnen we het behoud nog verzekeren, maar we moeten realistisch zijn. De kloof met Retie bedraagt al negen punten. En zolang onze concurrenten regelmatig – en vaak onverwacht – punten blijven rapen, wordt het ontzettend moeilijk. We hoeven niet naar het klassement te kijken. Laten we in eerste instantie op setwinst mikken en ervoor zorgen dat iedereen moet werken als ze tegen Mortsel willen winnen. En als we dan degraderen, dan zal het met een gevoel zijn dat we er alles aan gedaan hebben.”

Mortsel – Uikhoven 1-3
Setstanden: 20-25, 25-13, 14-25, 19-25.

LR Mortsel - Zoersel 02
Een beeld uit de heenwedstrijd Mortsel – Zoersel. Trainer Mattias Valdez houdt zijn speelsters nauwlettend in de gaten. FOTO PDW

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.