1e divisie A – “Hier moeten we geen punten rapen”

De jongens van Amigos Zoersel C staan dan wel achtste in hun reeks, ze kunnen de punten gebruiken. Tegen Beverlo, tweede in de stand, lukte dat niet, al speelde het na de eerste twee sets een meer dan degelijke partij.

EERSTE DIVISIE A (m) – AMIGOS ZOERSEL

“Aanvankelijk hadden we het erg moeilijk”, zegt coach Jonas Van Wesenbeeck. “We werden van het veld geserveerd en bovendien had Beverlo twee sterke aanvallers die eigenlijk niet af te stoppen waren. De eerste twee sets gingen dan ook vlot naar de thuisploeg. In de derde beurt wijzigde ik mijn opstelling. Ik bracht Ben Van den Bergh in en speelde Hannes Verbruggen uit als opposite. We bouwden toen een comfortabele voorsprong op, die naar het einde toe kleiner werd, maar we hielden wel stand.”

”We snelden naar 2-6 in deel vier. Door enkele twijfelachtige beslissingen van de ref verloren we echter even de concentratie. Beverlo profiteerde, counterde gevat en de kloof kregen we niet meer dicht.”

“Toch wil ik niet te zwaar tillen aan dit verlies. Het is niet in deze wedstrijden dat we de punten moeten rapen. Op de openingsspeeldag kregen we thuis nog een pak rammel van dit Beverlo. Dat was nu niet meer waar. Misschien zat er zaterdag zelfs een puntje in. Het is echter vooral in de komende weken dat er voor ons punten te verdienen zijn. Dan ontmoeten we de ploegen waar we meer kansen tegen hebben en dan moeten we er staan. Maar zoals ik mijn ploeg dit weekend zag spelen, kan ik dit positief tegemoet zien.”

Beverlo – Amigos Zoersel     3-1
Setstanden: 25-13, 25-19, 24-26, 25-17.

Amigos Zoersel – Haasrode-Leuven B
Zaterdag 15 november 17.30u

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire