mercredi , 17 juillet 2024
nlfr

[Transfert] Steven Vanmedegael devient assistant coach à KNACK Roeselare

Roeselare aura comme assistant coach Steven Vanmedegael  qui a récemment ramené une médaille de bronze du Championnat d’Europe avec notre équipe nationale des -19 ans. Ce jeune entraîneur (25 ans), qui possède un master en éducation physique et sciences de la motricité,  semble l’assistant idéal aux côtés d’Emile Rousseaux qui a lui aussi œuvré dans l’école de volley de la VVB.

 

 

Steven Vanmedegael
Steven Vanmedegael a récemment remporté une médaille de bronze avec nos jeunes (-19 ans) au Championnat d’Europe
[blockquote author= »Steven Vanmedegael »]Je vois la collaboration avec KNACK Roeselare comme une chance unique de travailler pour un club professionnel du top en Belgique. Une équipe qui peut, aussi bien dans son pays qu’au niveau européen, se mesurer aux meilleures équipes. C’est pour moi un nouveau défi de travailler dans une structure avec aussi bien des jeunes et talentueux joueurs que des joueurs expérimentés.[/blockquote]

Nous ne pouvons que souhaiter bonne chance à ce jeune entraîneur !

 

L'équipe nationale belge (- 19 ans) a remporté la médaille de bronze au Championnat d'Europe 2013
Steven Vanmedegael et l’équipe nationale belge (- 19 ans) ont remporté la médaille de bronze au Championnat d’Europe 2013
[blockquote author= » KNACK Roeselare »]

KNACK Roeselare heeft een tweejarige verbintenis aangegaan met Steven Vanmedegael als assistant-coach naast Emile Rousseaux. Steven Vanmedegael (Vilvoorde, 16 juni 1986) heeft een pak ervaring als trainer in de volleybalschool en als (assistent-)trainer en scouter van verschillende nationale ploegen, van jeugd tot seniors. Van opleiding is Steven Master lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen met als optie training & coaching en hij bezit het trainer A diploma. Als trainer-coach van de nationale juniores (U19) pakte Steven vorige week nog brons op het EK in Bosnië-Herzegovina. Met dit voortreffelijk resultaat plaatste hij zijn ploeg voor het WK in Mexico later in de zomer. Het profiel van Steven als volleybal-wetenschapper sluit perfect aan bij dat van hoofdtrainer Emile Rousseaux. Beide hebben al enkele jaren met succes samengewerkt in Vilvoorde en kunnen bovendien perfect met elkaar opschieten. Steven Vanmedegael omschrijft zijn beslissing als volgt :”Ik zie de samenwerking met KNACK Roeselare als een unieke kans om te werken voor een professionele topclub in België. Een team dat zich zowel in eigen land als op Europees niveau kan meten met de beste teams. Dit is voor mij een nieuwe uitdaging om te werken binnen een structuur met zowel jonge en talentvolle als meer ervaren spelers.”

KNACK Roeselare houdt er ook aan te melden dat de samenwerking tussen Emile Rousseaux en afscheidnemend assistant-coach Bart Hungenaert tijdens het voorbije seizoen rimpelloos is verlopen. Emile toont een heel grote waardering voor de bijdrage van Bart in het succesverhaal van het voorbije seizoen. KNACK Roeselare heeft alle begrip voor de keuze van Bart om als T1 te starten bij Optima Lendelede in de Liga B, dit in combinatie met een beroepsloopbaan buiten het volleybal. KNACK Roeselare wenst Bart verder alle succes toe in de toekomst en bedankt hem heel gemeend voor de vele jaren van deskundige inzet voor het team.

[/blockquote]

 

Source : Knack Roeselare

Check Also

Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. …

Les Red Dragons après leur victoire écrasante et historique face à l'Italie lors du Championnat d'Europe 2017

Les Belgian Red Dragons, 4e du Championnat d’Europe, reçoivent un accueil indigne de leur performance à leur retour en Belgique!

Les Belgian Red Dragons ont réussi une performance incroyable en finissant 4e du Championnat d’Europe …

Laisser un commentaire