Overzicht speeldag 7-8 februari 2015

Liga B (m)

Marke-Webis – Zoersel 3-1

Zoersel verscheen met een vertimmerde opstelling aan de start door de afwezigheid van hun opposites. Met Michiel Goossens als opposite en Sam Speckstadt als receptie-hoek draaide het aanvankelijk vierkant. Een onuitgegeven 4-2-opstelling kende in de tweede beurt wel succes, maar Zoersel kon het niveau niet volhouden. Toen de bezoekers ook nog eens op een kaartenfestival getrakteerd werden, moesten ze definitief afhaken.

Setstanden: 25-14, 21-25, 25-21, 25-18.

Nijvel – Amigos Zoersel 0-3

Leider Amigos speelde alweer een volwassen partij en kwam op het veld van Nijvel nooit in de problemen. Telkens maakten de bezoekers een vroege kloof, die de thuisploeg nooit dicht kreeg.

Setstanden: 20-25, 19-25, 17-25.

Eerste divisie A (m)

Fixit Kalmthout – Haasrode-Leuven 3-1

Deugddoende zege voor de gehavende thuisploeg, die goed aan de partij begon, maar snel weer wegzakte. Tot overmaat van ramp viel in de derde set ook nog eens Van Walle uit. Ondanks het verkrampte spelniveau haalde Fixit toch de set binnen, waarna de bezoekers de handdoek gooiden.

Setstanden: 25-22, 20-25, 25-22, 25-16.

Tweede divisie A (m)

Amigos Zoersel – Bolderberg 3-1

Amigos kon aanvankelijk rekenen op een stabiele receptie en aanvallend was het moeilijk af te stoppen. Daar was in deel twee echter niets meer van te merken. Met de inbreng van Hannes Verbruggen werkte de thuisploeg 5-8 weg in de derde beurt. Na de tweede technische time-out serveerde Amigos het uit. Bij 16-9 in set 4 was de match beslist.

Setstanden: 25-21, 14-25, 25-22, 25-14.

Tweede divisie B (m)

Meise – Geel Zwart Wijnegem 0-3

De bezoekers, die door omstandigheden enkele spelers moesten missen, haalden vlot de eerste set aan boord. In deel twee was Geel Zwart lang op achtervolgen aangewezen. Pas bij 21-21 kon het weer aansluiten om het nadien gevleid af te ronden. Door die 0-2 achterstand ging Meise in de derde beurt snel door de knieën.

Setstanden: 22-25, 24-26, 20-25

Liga B (v)

Michelbeke – Mortsel 3-0

Koploper Michelbeke had in alle geledingen iets meer te bieden en kroont zich straks wellicht tot de terechte kampioen. Mortsel ging in de eerste en de tweede set nochtans goed mee, maar telkens moest het in de slotfase een reeks van een zestal punten incasseren. Zo ging in de tweede set 16-20 verloren. In de derde beurt was de veer gebroken.

Setstanden: 25-22, 25-21, 25-18.

Eerste divisie A (v)

Booischot – Zandhoven 1-3

Zandhoven miste zijn start volledig en ging receptioneel onderuit in set één. De bezoekers voerden zelf de opslagdruk op vanaf set twee en als de plaatselijke speelsters te vaak in de fout gingen stond het snel 1-1. In sets drie en vier sloeg Zandhoven, dat vooral blokkerend sterk voor de dag kwam, direct een ruime kloof die het makkelijk vasthield.

Setstanden: 25-15, 17-25, 16-25, 19-25.

Tweede divisie A (v)

Diepenbeek – Lint 3-1

Lint was niet bij de pinken op het veld van Diepenbeek en had een collectieve offday. Receptioneel gingen de bezoekers geregeld de mist in en ook aan service presteerden ze ondermaats.

Setstanden: 19-25, 25-13, 25-23, 25-15.