Mendo Booischot verslaat BW Nivelles na vijf sets

Mendo Booischot staat momenteel op een verdienstelijke zesde plaats in de stand. Omdat Nijvel pas tiende staat, leek de thuisopdracht van afgelopen zaterdag op papier misschien makkelijk opdracht. Maar de mannen van Nivelles zakten af naar Booischot met het vaste voornemen om punten te pakken.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

De thuisploeg begon enthousiast, maar toch was ze constant op achtervolgen aangewezen (6-8, 14-16). Ondanks sterk aanvallend werk van Maarten Van Dyck en knappe blokkerende acties van Joren Appels en Ruben Duwaerts kon Mendo pas bij 20-20 aansluiting vinden. Na enkele opslagmissers op rij werd de openingsset beslist met een fel betwiste ace van Bob Douwen. De frustratie bij de bezoekers was groot, maar die had enkel tot gevolg dat ze bij het begin van de tweede set een gele kaart gepresenteerd kregen.

In deel twee schoot Mendo goed uit de startblokken (8-4). Te veel persoonlijke fouten van de thuisploeg, in combinatie met flitsende aanvallen van Sébastien Pascolo en Gil Hofmans, brachten de bezoekers bij 12-12 weer op gelijke hoogte. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het aanwezige publiek kon genieten van hoogstaand volleybal. Wout Van Dyck zette de mannen van Nivelles enkele keren op het verkeerde been met listige ballen uit tweede hand, maar in de slotfase bleven de bezoekers nèt iets beter bij de les.

Demonstratie van Mendo Booischot

De thuisploeg liet zich niet uit haar lood slaan en gaf in set 3 een echte demonstratie. Met enkele opslagreeksen van Wouter Gijsemans en Ruben Duwaerts evolueerde de stand van 8-2 naar 16-4. De thuisploeg bleef heel geconcentreerd spelen en kwam makkelijk op 2-1.

“De eerste twee sets verliepen erg spannend”, zei trainer Raf Vekemans. “Nijvel beschikt met Vincent Lheureux en Nicolas Piraux over twee ervaren middenmannen en het was erg sterk door het midden. Wij moesten het meer hebben van onze gevarieerde spelstijl. Om de beurt brachten we elkaar in de problemen en de eerste twee sets werden netjes verdeeld. In deel drie brachten we de bezoekers receptioneel zwaar in de problemen. Op die manier viel hun dreiging door het midden weg en kregen we controle op de hoeken.”

Nivelles geeft niet op

Wie dacht dat de wedstrijd  gespeeld was, kwam bedrogen uit. De mannen van Nivelles gaven zich niet zomaar gewonnen en vochten zich terug in de match. Tot 17-17 verliep de wedstrijd evenwichtig. maar dan staken de bezoekers een tandje bij. Over 17-19 en 18-23 probeerde coach Raf Vekemans het tij te keren met de inbreng van Michel Mariën, maar ook hij kon niet voorkomen dat Nivelles de stand weer in evenwicht bracht.

In de beslissende tiebreak nam de thuisploeg onmiddellijk het heft in eigen handen. Mendo bouwde een veilige voorsprong op (8-3) en Nivelles vond geen verweer tegen het collectief goed geolied Mendo. Vooral in receptie wankelden de bezoekers, zodat ze ook moeilijk tot scoren kwamen. De thuisploeg bleef rustig afwerken en haalde uiteindelijk vrij vlot de matchwinst binnen.

Eindelijk weer vechtlust

Coach Raf Vekemans kon tevreden terugblikken op de wedstrijd.

“Nijvel herstelde zich in de vierde set en opnieuw was het midden niet af te stoppen. Wat me vooral positief stemt is het resultaat in de vijfde set. Ik zag opnieuw de vechtlust in de ploeg en ondanks enkele mindere momenten hebben de jongens zich goed herpakt. Vechtlust was de voorbije jaren altijd het handelsmerk van Mendo Booischot. Met de inpassing van enkele jongeren is dat enigszins weggevallen, maar ik hoop dat we op deze manier een nieuwe trend ingezet hebben. Dit is wat ik wil zien. Met het vooruitzicht op de zware examenperiode hebben we vandaag belangrijke punten gepakt. Dit is een welverdiende zege, waar iedereen hard voor gestreden heeft. Het zorgt ervoor dat we met een goed gevoel en vol vertrouwen naar de volgende matchen kunnen toeleven. ”

Mendo Booischot – BW Nivelles     3-2
Setstanden: 28-26, 24-26, 25-14, 19-25, 15-7.

Speelden voor Mendo: Ruben Duwaerts, Joren Appels, Wouter Gijsemans, Maarten Van Dyck, Wout Van Dyck, Bob Douwen en libero Marijn Claes. Kwamen in: Yannick Slaets en Michel Mariën.