Mendo Booischot kansloos onderuit tegen Wara Genk

Met de spannende tiebreak uit de heenronde in het achterhoofd vertrok Mendo Booischot zaterdag hoopvol richting Genk. Maar ze kwamen van een kale reis terug.

 LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Van in het begin zaten de Limburgers goed in de wedstrijd. Mendo klampte aan tot aan de tweede technische time-out. Dan zorgden een combinatie van opslagmissers, receptiefouten en misverstanden in de Booischotse verdediging ervoor dat de thuisploeg de openingsset makkelijk maar verdiend naar zich toe trok (6-8, 16-13).

Ook in deel 2 konden de bezoekers geen weerkwerk bieden tegen de flitsende aanvallen van Brecht Campforts, Daan Van Den Eynde en Kristof Hoho. Ondanks enkele mooie blokkerende acties en snelle aanvallen van Joren Appels in het midden kon Mendo nooit echt de kloof dichten (8-4, 16-14).

Het enige lichtpuntje van de avond beleefde Booischot in set 3. De bezoekers leken eindelijk een antwoord gevonden te hebben op het Genkse geweld. Al dient gezegd dat concentratieverlies en teveel persoonlijke fouten bij de thuisploeg mee aan de basis lagen. Listige plaatsballen van Wout Van Dyck deden de rest en hij bracht zijn ploegmaats terug in de wedstrijd (8-6, 16-15).

Mendo sloeg in de 4de set direct een kloof naar 3-7, maar de thuisploeg reageerde alert en ging de eerste technische onderbreking in met een 8-7 voorsprong. De veer was gebroken bij Mendo en het onderging gelaten de wet van de sterkste. Wara Genk nam revanche voor de uit handen gegeven zege in de heenronde en won uiteindelijk verdiend met 3-1 (8-7, 16-11). Mendo zakt naar de zevende plaats in de rangschikking en voelt de hete adem van Genk, dat nu nadert tot op één punt, in de nek.

Speelden voor Mendo: Michel Mariën, Maarten Van Dyck, Wout Van Dyck, Wouter Gijsemans, Joren Appels, Bob Douwen en libero Marijn Claes. Kwamen in: Ruben Duwaerts en Hendrik Wuyts.

Wara Genk – Mendo Booischot 3-1
Setstanden: 25-19, 25-21, 22-25, 25-19.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.